Pyragas "Snieginė slyva" - šv. Kalėdoms

Tradicinis vengrų Kalėdinis desertas

Slyvų pyragas. 2 skardoms reikės:


Tešlai:

750 g. miltų

2 g kepimo miltelių

500 g sviesto

250 g cukraus pudros

žiupsnelio druskos

1 šaukštas grietinės

1 kiaušinio

4 kiaušinio trynių

Įdarui:

2 stiklainių slyvų kompoto

1 stiklainio slyvų įdaro

trupučio cukraus

cinamono

saujos tarkuotų graikiškų riešutų

Viršutiniam sluoksniui:

15 kiaušinių baltymų

12 šaukštų cukraus

Sviestas įtarkuojamas į miltus su druska ir kepimo milteliais. Cukraus pudra persijojama ir supilama į masę. Viskas permaišoma, masė neminkoma, o trinama rankose. Tada suverčiami kiaušiniai ir minkoma. Tešla šaldytuve yra laikoma 3 valandas (galima laikyti ir per naktį).

Iš kompoto išimamos slyvos, dedama truputis cukraus pudros, šiek tiek cinamono, tarkuotų graikiškų riešutų.

Skarda ištepama sviestu ir apibarstoma miltais, tešla kapojama 5mm storiu. Sudėta tešla į skardą subadoma šakute, kepama 180 laipsnių temperatūroje 6 minutes. Iškeptas pagrindas pertepamas slyvų džemu, tada užberiama slyvomis iš kompoto, kepama apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Kiaušinių baltymai su cukrumi plakami iki standžių putų, tada baltymai uždedami ant pyrago, išlyginami ir kepami 125 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Pagaminta! Pjaustome gabaliukais ir mėgaujamės!

 

***

Šių metų pabaigoje Lietuvos parduotuvių lentynose pasirodys vengriško kapitalo įmonės „Vitamór" konservuotų vaisių produktai. Lietuvoje pirmiausia bus pristatyti natūralūs konservuoti vyšnių ir slyvų kompotai. Taip pat „Vitamór" siūlys termostabilius džemus konditerijos gaminių gamintojams ne tik konditerijos, bet ir ledų, saldumynų gamybai.

 

„Vitamór" pasiūlys naujų produktų, kurie bus orientuoti į skirtingų poreikių vartotojus ir konkurencingi jau esantiems Lietuvos rinkoje produktams. Tarp „Vitamór" produktų taip pat yra tradiciniai ir karščiui atsparūs džemai, sirupai bei konservuoti vaisiai, produktai be konservantų ar be cukraus. Kartu su tradicine konservavimo technologija įmonė naudoja moderniausią sterilių vaisių minkštimo ir alkoholyje išmirkytų vyšnių gamybą, kurie po to naudojami saldainių, gaiviųjų gėrimų ir jogurtų gamyboje.

 

„Gamyboje naudojamus vaisius auginame patys ir tai leidžia mums gaminti natūralius bei kokybiškus produktus. Džemų sudėtyje mažiausias vaisių kiekis yra 40% ir kai kuriuose produktuose siekia iki 70%. Dauguma džemų yra gaminami su vaisių gabaliukais. Dėl šių savybių mūsų produkcija yra paklausi visame pasaulyje - eksportuojame „Vitamór" produktus į kitų Europos, Azijos ir Amerikos valstybių rinkas. Didelę mūsų produkcijos asortimento dalį užima termostabilūs džemai, kuriuos ketiname tiekti ir Lietuvos konditerijos gaminių gamintojams", - sako György Mócsy, „Vitamór" Ltd. eksporto ir importo vadovas.

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis