Ši sveika sriuba gardžiausia išvirta iš šviežių špinatų arba gražgarsčių. Sriuba skani ir karšta, ir šalta, pagardinta grietine arba natūraliu jogurtu.
6-8 porcijos
Gaminama 15 minučių
1 l daržovių arba vištienos sultinio
6 svogūnų laiškai
4 česnako skiltelės
450 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
250 g šviežių špinatų arba gražgarsčių
(arba jų mišinio)
200 ml grietinėlės kavai
druskos ir pipirų (nebūtina)
Patiekti:
grietinės arba natūralaus jogurto
Pakaitinkite sultinį, sumeskite smulkintus svogūnų laiškus ir trintus česnakus.
Virkite 1 minutę, kol svogūnai suminkštės. Suberkite žirnius ir vėl užvirkite (temperatūra turi būti aukšta). Po minutės pridėkite smulkintų šviežių špinatų. Virkite 4-5 minutes, kol žirniai suminkštės. Sriubą sutrinkite smulkintuvu. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Tiekite su grietine arba natūraliu jogurtu.
Dalyvaukite konkurse ir laimėkite MAGGI prizų!