Trinta žirnių ir špinatų sriuba

Ši sveika sriuba gardžiausia išvirta iš šviežių špinatų arba gražgarsčių. Sriuba skani ir karšta, ir šalta, pagardinta grietine arba natūraliu jogurtu.

6-8 porcijos

Gaminama 15 minučių

1 l daržovių arba vištienos sultinio

6 svogūnų laiškai

4 česnako skiltelės

450 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių

250 g šviežių špinatų arba gražgarsčių

(arba jų mišinio)

200 ml grietinėlės kavai

druskos ir pipirų (nebūtina)

Patiekti:

grietinės arba natūralaus jogurto

Pakaitinkite sultinį, sumeskite smulkintus svogūnų laiškus ir trintus česnakus.

Virkite 1 minutę, kol svogūnai suminkštės. Suberkite žirnius ir vėl užvirkite (temperatūra turi būti aukšta). Po minutės pridėkite smulkintų šviežių špinatų. Virkite 4-5 minutes, kol žirniai suminkštės. Sriubą sutrinkite smulkintuvu. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Tiekite su grietine arba natūraliu jogurtu.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite MAGGI prizų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis