Orkaitėje keptos daržovės su balzaminio acto padažu

(8 asmenims)

Reikės:

1,3 kg šviežių bulvių, 5 paprikų (skirtingų spalvų), 3 raudonųjų svogūnų, 10 neluptų česnako skiltelių, šviežių čiobrelių.

Padažui paruošti:

100 ml alyvuogių aliejaus, 50 ml balzaminio acto, 2 šaukštelių cukraus, 1½ šaukštelio druskos, ½ šaukštelio juodųjų pipirų.

Nuplaukite ir pusiau perpjaukite didesnes bulves. Paprikas supjaustykite į šešias dalis, o nuluptus svogūnus - ketvirčiais. Aliejų supilkite į orkaitės keptuvę, sudėkite susmulkintas daržoves ir išmaišykite. Tada sumeskite neluptas česnako skilteles, pagardinkite susmulkintais čiobreliais. Apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 40 minučių, retkarčiais pamaišykite. Patiekalas bus pagamintas, kai suminkštės bulvės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis