Elektrostimuliacija – sportiška figūra be sporto salių

Norite nieko nedarydama, atrodyti fantastiškai? Pamirškite tai. Tačiau niekas nesako, kad privalote dėl dailesnių linijų dienų dienas plušėti sporto salėje. Yra kai kas, kas gali padėti kur kas greičiau pasiekti geresnių rezultatų. Tai patikima kūno stangrinimo pagalbininkė – elektrostimuliacija.

Elektrostimuliacija nėra kas nors labai nauja – šis metodas jau daugybę metų naudojamas reabilitacijoje žmonėms, susiduriantiems su stuburo problemomis, raumenų skausmais, traumomis, atrofija ir pan. Ištobulėjus technikai, galime elektrostimuliaciją taikyti ne tik gydomaisiais, bet ir estetiniais tikslais – tiesiog tam, kad turėtume dailesnį, reljefiškesnį raumenyną, o kartu su juo – ir išraiškingesnę figūrą.


„Ar tai naikina riebalus?“ – pasiteiravo kolegė išgirdusi apie estetines elektrostimuliacijos procedūras. Dauguma moterų išties pernelyg koncentruojasi į riebalų problemą – tarsi jų tirpdymas garantuotų dailesnes formas. Iš tiesų mūsų figūrą pirmiausia formuoja raumenų reljefas – stangrių, išlavintų ir proporcingų. Kita vertus, kuo daugiau raumenų, tuo sėkmingiau deginamos ir kalorijos – viena raumenų ląstelė geba sudeginti trigubai daugiau jų nei riebalų ląstelė. Taigi, kuo daugiau raumenų, tuo mažiau riebalų.

O gal tiesiog pasportuokim?
Sveiko gyvenimo entuziastai tikina, kad geriausias būdas pasirūpinti raumenimis – aktyvi fizinė veikla. Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Gita Marozienė, atliekanti elektrostimuliacijos procedūras Estetinės medicinos klinikoje

Gydytoja Gita Marozienė atlieka elektrostimuliacijos procedūrą.   →

Elektrostimuliacija tinka net ir fiziškai aktyvioms moterims – labai sunku pasiekti, kad harmoningai dirbtų visos raumenų grupės. Kiekviena turime probleminių zonų, su kuriomis tenka paplušėti gerokai ilgiau, tačiau net ir tai neužtikrina, kad atrodysime puikiai. Tai pilvo preso, žasto, sėdmenų, vidinės ir išorinės (galifė) šlaunų pusės raumenys. „Mūsų kursuose dalyvavo moteris, kuri dirba fitneso trenere, – prisimena gydytoja. – Nors ji turi užsiėmimus 2 kartus per dieną, tačiau jos sėdmenų raumenims vis tiek prireikė elektrostimuliacijos, ši padėjo suformuoti riestą užpakaliuką.

Arba paimkit kad ir žasto raumenis – nukarusi viršutinė rankos dalis yra daugumos vyresnio amžiaus moterų problema. Bandydamos stiprinti šiuos raumenis, neišvengiamai didinam ir kitus – pečiai pradeda platėti, figūra vyriškėja, o žastas kabo kaip kabojęs. Elektrostimuliacija leidžia veikti tik tą raumenį, kurį norime.“


Pirmiau sveikata, paskui – puiki išvaizda
Gydytoja G. Marozienė pabrėžia, kad pirmiausia įvertinama klientės sveikatos būklė ir tik tuomet sprendžiama, kas šiuo atveju yra svarbiau – pasigydyti ar pasirūpinti estetiniu vaizdu. Elektrostimuliacija gali ir viena, ir kita.


Koks jausmas apima ją bandant? Negalėčiau pasakyti, kad tai be galo maloni ir atpalaiduojanti procedūra, tačiau ir didelio diskomforto ji nesukelia. Atrodo, tarsi raumenys būtų vienu metu spaudžiami ir virpinami. Priklausomai nuo parinktos programos, pojūčiai gali būti švelnesni ar stipresni. Įdomu tai, kad pradėjus atlikinėti konkrečiai raumenų grupei pritaikytus pratimus, diskomfortas gerokai sumažėja, o efektas padidėja.


Kuo tai skiriasi nuo internetinėse parduotuvėse parduodamų vibracinių diržų ar rankomis atliekamų masažų? „Visų pirma tuo, kad elektros impulsai pasiekia gilesnius raumenis, kurių neįmanoma pasiekti nei rankomis, nei tuo labiau – vibraciniais diržais, – atsako gydytoja. – Be to, skirtingoms raumenų grupėms formuoti bei problemoms šalinti yra sukurtos skirtingos programos.“


Mus, žinoma, domina rezultatai. Anot gydytojos, nors kiekvienas atvejis individualus ir priklauso tiek nuo fizinės būklės, tiek nuo genetikos, akivaizdžių rezultatų galima tikėtis procedūras atliekant 2-3 kartus per savaitę, maždaug po 12 procedūrų (vienos trukmė – apie valandą). Kiek laiko efektas tęsis, priklausys ir nuo jūsų – jei būsite fiziškai aktyvi ir sveikai maitinsitės, išlaikyti norimas formas gali pavykti ir metus ar ilgiau.


Kaip pabrėžia „Jaunatvės namų“ direktorė Inga Simaitienė, ši įstaiga nėra grožio salonas, tai klinika, kurioje dirba kvalifikuoti, medicininį išsilavinimą turintys darbuotojai. „Mes neatliekame aklai kliento norimų procedūrų. Kaip pasiekti jūsų užsibėžtų tikslų, įvertinę jūsų būklę, pasiūlys klinikos darbuotojai. Galbūt kartu su elektrostimuliacija, stangrinančia raumenis, jums praverstų ir lipokavitacija, vakuuminis masažas, limfodrenažas ar kitos priemonės, padedančios tirpinti ir šalinti riebalus. Procedūrų derinimas dažnai atneša geriausius rezultatus“, – su šypsena mūsų pokalbį pabaigia Inga.

www.jaunatvesnamai.lt

Vilniuje: tel. (8 5) 273 60 55, mob. (8 657) 58 144
Kaune: tel. (8 37) 32 86 36, mob. (8 657) 43 305

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis