Pasidaryk pats. Saldžioji eglutė

Jokie racionalūs išvedžiojimai nepaaiškina, kodėl saldainis, nukabintas nuo Kalėdų eglutės, toks skanus... (Net ir tiems, kam vaikystė jau virto romantiškom spalvom nuskaidrintu prisiminimu.) Džiaugsmas dar didesnis, jei saldainių daug! O jų ant saldžiosios eglutės galima sutalpinti išties nemažai.

Kai svarbus ne turinys, o forma

Saldainių eglutės pagrindui tinkamiausias šampano butelis – jo siaurėjanti forma geriausiai pakartoja žaliaskario medelio siluetą. Reikėtų naudoti tuščią butelį, nes eglutė ir taip bus sunki. Kita vertus, tai priklauso nuo situacijos – jei saldainių medelį norite dovanoti, galbūt ir šampanas pravers. Tik, jei eglutė bus skirta mažiesiems, tai galėtų būti vadinamasis vaikiškas šampanas.

Saldainius rinkitės ne su užlenktais, o su klijuotais galiukais, ir kuo spalvingesnius. Nors kartais juos siūloma prie butelio priklijuoti karštais klijais, vis dėlto verčiau taip nedaryti – popierius plonas, tad gali išsilydyti ir klijų pateks ant saldainių, o šiuos juk valgysime... Daug paprasčiau ir saugiau naudoti siaurą lipnią juostelę.

Reikės:

1,7–1,8 kg saldainių (skanių!),

butelio nuo šampano,

siauros lipnios juostos,

spalvingų kaspinėlių papuošti.

Kaip gula „šakų“ vainikai

- Atkirpkite nedidelį lipnios juostelės gabalėlį ir iš karto priklijuokite prie saldainio, o tada saldainį lipinkite prie butelio, pasirinkę tinkamą vietą ir aukštį. Jei darysite atvirkščiai (pirma pridėsite saldainį, tada klijuosite), bus daugiau vargo.

- Eglutės „šakų“ vainikus pradėkite formuoti nuo apačios. Saldainius klijuokite šalia, popieriukai gali vienas kitą dengti, svarbiausia, kad nebūtų matyti butelio. Paveikslėliai ir užrašai turi gulti ta pačia kryptimi, kad neatrodytų chaotiškai. Visą saldainių eilę dar kartą sutvirtinkite lipnia juostele.

- Klijuokite saldainius ratu vis aukštyn. Kiekvienas naujos eilės saldainis turi gulti tarp dviejų apatinių. Pasukiokite ir pažiūrėkite, ar jie sudėlioti simetriškai. Turi nelikti tarpų – vėliau įgrūsti saldainį bus sunku.

- Kad nebūtų matyti butelio kaklelio, papuoškite eglutės viršūnę kaspinu ar kitokia jums patinkančia spalvinga dekoracija, padėliokite girliandų. Jei eglutė bus tik kaip dekoracija ir saldainių neplanuojate valgyti, galite nupurkšti ją dirbtiniu sniegu – atrodys itin stilingai.

Eglutė iš saldainių – puiki Kalėdų dovana. Kitu metų laiku ir kita proga (tarkim, gimtadienio) galima padaryti saldainių medelį. Tai dar paprasčiau. Floristikos reikmenų parduotuvėje įsigykite floristinių putų burbulą, kitaip tariant, vadinamąją puokščių kempinę. Į ją kuo tankiau prismaigstykite medinių pagaliukų su užmautais saldainiais. Dekoratyvųjį rutulį pritvirtinkite prie koto ir tokį medelį „pasodinkite“ į vazonėlį. Ir puošnu, ir gardu, ir dovanoti malonu...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis