Ruošiame kūčių stalą

Šventinių dienų bus daug, lauktų ir netikėtų svečių – taip pat. Pastudijuokite šiuos receptus – jie visiškai paprasti, džiugina ne tik gomurį, bet ir akį. Ir patys galite tai pagaminti. Produktų sąrašas neilgas, be išskirtinių ar egzotinių produktų.

Spanguolių kisielius

Reikės:

stiklinės cukraus,

1 l vandens,

4 šaukštų krakmolo,

150–200 g spanguolių (spanguolių ir bruknių).

Kaip gaminti

*Kelias uogas atidėkite – jas įmesite į bebaigiantį virti kisielių.

*Švarias uogas sutrinkite ir suberkite į verdantį vandenį. Pavirkite apie 5, 6 min.

*Viską perkoškite, į skystį suberkite cukrų.

*Nedideliame kiekyje šalto vandens išmaišykite krakmolą. Maišydami supilkite jį į nuo ugnies nukeltą puodą su perkoštu spanguolių nuoviru.

*Suberkite likusias uogas. Vėl užvirinkite ir iškart nukelkite nuo viryklės. Išpilstykite į indelius.

P. S. Stiklinių „šerkšnui“ sukurti reikės citrinų sulčių ir cukraus. Stiklinės kraštą pamerkite į sultis, o tada iškart – į cukrų.

Kūčiukai

Reikės:

600 g miltų,

20 g šviežių mielių,

100 g cukraus,

250 ml pieno,

50 ml aliejaus,

1, 2 kiaušinių,

3, 4 šaukštų aguonų,

nubraukto šaukštelio druskos.

Kaip gaminti

*Mieles ištirpinkite šiltame piene kartu su 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais miltų. Palikite, kol pakils.

*Likusius miltus, aguonas, druską ir cukrų suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, sukrėskite pakilusias mieles. Viską gerai išmaišykite ir suminkykite. Palaikykite šiltai apie 30 min., kad tešla pakiltų.

* Iš tešlos iškočiokite plonas virveles, jas supjaustykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje ventiliatoriaus režimu apie 15–20 min., kol ims rusvėti.

Prikepsite pilną didelį dubenį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis