Kepta skumbrė

Reikės:

1 skumbrė,

5 rūšių pipirų mišinio,

1/3 citrinos sulčių,

1 šaukšto „Dižono“ garstyčių,

įvairių mėgstamų žolelių (pvz., Provanso),

druskos,

1 šaukšto alyvuogių aliejaus.

Visas sudedamąsias dalis sudėkite į dubenėlį, sumaišykite ir šiuo marinatu įtrinkite žuvį. Likusią citrinos žievelę sukiškite į žuvies vidų. Jeigu išeina, žuvį marinate geriausia laikyti per naktį, bet, jei skubate, galite kepti iš karto, tačiau tada reikėtų truputį įpjauti šonus, kad geriau įsiskverbtų prieskonių aromatas. Aš naudoju savo gamybos šviežių žolelių mišinį, bet nė kiek nenusivyliau išbandęs „Kotanyi“ – jis tikrai puikaus skonio. Garnyrui galite orkaitėje išsikepti bulvių su džiovintais rozmarinais ir prie žuvies patiekti šviežių salotų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis