Močiutės greitieji sausainiai ir keptos krevetės

Kai pamačiau šiuos močiutės sausainius, pagalvojau: „Kokie įmantrūs“. Bet paaiškėjo, kad jiems paruošti ir iškepti užtenka vos 10 minučių. O krevetės man primena vaikystę Klaipėdoje, kai mama po kilogramą jų pirkdavo kulinarijoje, žuvies skyriuje, paskui išvirdavo, o mes lukštendavome jas vieną po kitos...

Močiutės sausainiai

Reikės:

200 g kukurūzų dribsnių,

indelio kondensuoto pieno,

2-3 valgomųjų šaukštų aguonų,

2 valgomųjų šaukštų sezamo sėklų.

Kaip gaminti

* Visus komponentus sumaišykite.

* Po šaukštą masės dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

* Pašaukite į 190 laipsnių orkaitę. Kepkite 5-7 minutes. Ilgiau kepti nereikia – sausainiai pasidaro labai kieti.

* Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sustingti. Tada nuimkite nuo kepimo popieriaus.

Krevetės su citrusais

 

Reikės:

10–12 krevečių,

1 apelsino,

1 žaliosios citrinos,

5 kinkanų,

alyvuogių aliejaus kepti,

 kalendros arba petražolių,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

 4, 5 medinių iešmelių.

Kaip gaminti

* Kinkanus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais, jei yra kauliukų – išimkite.

* Krevetes išlukštenkite, nuplaukite, pabarstykite druska ir po 2, 3 suverkite ant iešmelių.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite iešmelius su krevetėmis, suberkite kinkanų griežinėlius. Krevetes apkepkite iš abiejų pusių (kiekvieną pusę – po 4, 5 min). Kinkanus taip pat apverskite.

* Apelsiną nuplaukite, nulupkite žievę ir odeles, supjaustykite gabaliukais. Juos padalykite į dvi lėkštes.

* Žaliąją citriną nuplaukite ir padalykite į 4 dalis – sultimis pagardinsite krevetes. Į lėkštes sudėkite kinkanus ir krevetes (galite su iešmeliais, galite be jų). Užberkite kalendros ar petražolių lapelių. Viską pabarstykite trupučiu juodųjų pipirų. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis