Nesausas, bet purus ir su daugybe obuolių pyragas. Kepa ilgai, nes jame nemažai riebalų, bet skonis – vertas jūsų kantrybės.
4 kiaušinių,
150 g sviesto,
2 stiklinių aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Ekstra”,
100 g rikotos,
5 obuolių,
6 šaukštų cukraus,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio vanilinio cukraus,
šaukšto cukraus pudros.
Kaip gaminti
* Kiaušinių baltymus iki putų išplakite su druska.
* Trynius iki purumo išplakite su puse cukraus (apie 75 g) ir vaniliniu cukrumi.
* Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambesniais gabaliukais.
* Kambario temperatūros sviestą su rikota ir likusiu cukrumi išplakite iki purumo. Į šią masę supilkite išplaktus trynius ir gerai išmaišykite. Tada įsijokite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite ir tada supilkite išplaktus baltymus, išmaišykite.
* Į paruoštą tešlą įmaišykite obuolių gabaliukus, viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Po 30 minučių karštį sumažinkite iki 160 laipsnių. Pyragas keps apie 1val. – 1 val. ir 20 min., nelygu kepimo indo dydis ir į jį pripiltos tešlos storis. Lengviausia patikrinti – įsmeigus medinį iešmelį. Jeigu ištrauktas iešmelis švarus – pyragas iškepęs.
* Iškeptą pyragą apiberkite cukraus pudra.