Aukštakulniai gražu, o deformuota pėda?

Pėdų skausmas, greitas nuovargis, atsirandančios nuospaudos rodo, kad laikas pasirūpinti savo kojomis nelaukiant, kol pėdų pokyčiai taps akivaizdūs. Pavyzdžiui, tokie akivaizdūs, kaip pas „batus-žudikus“ itin mėgstančią Victorią Beckham.


Pasirodo, vadinamoji mados ikona kenčia nuo vienos iš dažniausių pėdų sveikatos problemų – išsišovusio pėdos „kauliuko”. Tai pėdos nykščio ir pirmojo padikaulio deformacija, būdinga maždaug kas trečiai moteriai ir tik dviem vyrams iš šimto.

Kaip atsiranda šios deformacijos ir kaip jas gydyti pataria privačios ligoninės ir poliklinikos

←Taip atrodo deformuotas pėdos kauliukas


„V“ ir „Z” tipo operacija atliekama lengvesnės kauliuko iškrypimo formos atveju. Po jos jau kitą dieną galima minti ant kulno ir pėdos išorinio krašto, o po šešių savaičių, pasikonsultavus su operavusiu chirurgu, galima pilnai apkrauti visą pėdos paviršių. Į darbą pacientas gali grįžti praėjus dviem mėnesiams po operacijos.

„Lapidus“ tipo operacija daroma esant didelio laipsnio pėdos deformacijai dėl pirmojo padikaulio ir pleištuko sąnario nestabilumo, po jos šešias–aštuonias savaites visai negalima minti ant operuotos pėdos, vėliau galima pradėti minti ant kulno ir pėdos išorinio krašto. Į darbą galima grįžti po trijų mėnesių po operacijos.


Sveikos kojos – tai stiprios kojos, tad nuolatinis judėjimas tikrai padės ilgiau išlaikyti sveikas pėdas. Svarbiausia yra judėti tinkamai apsiavus. Privačios ligoninės ir poliklinikos „Kardiolita“ ortopedas – traumatologas pataria, kad geriausia yra avėti batus su dviejų centimetrų pakulne, – tuomet žmogaus svorio spaudimas pėdai pasiskirsto tolygiai. Besilaukiančios moterys turėtų nuo pirmos akimirkos, kai sužino apie nėštumą, pradėti nešioti patogią avalynę (sportbačius), o aukštakulnius visai mesti iš galvos.

Daugiau informacijos: www.kardiolita.lt,

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis