Vaikai mėgsta valgyti ir žaisti. Su maistu – taip pat. Virtuvėje mažiesiems patiks viskas, kas primins žaidimą: formavimas, dekoravimas, lipdymas, barstymas, kočiojimas ir t. t. O kai ką nors pagamini – labai smalsu ir paragauti. Smagių akimirkų!
Linksmieji užkandžiai
Tai – daugiau nei žaidimas. Tai – kūryba.
Pelytėms reikės: virtų kiaušinių, ridikėlių, pipirų žirnelių, laiškinių česnakų, žalumynų, duonos, sūrio, virtų morkų.
Musmirėms reikės: virtų kiaušinių, pomidorų, majonezo, žalumynų.
Boružėlėms reikės: mažų pomidorų, juodųjų alyvuogių, pipirų žirnelių, žalumynų, duonos, sūrio.
Trapūs sausainiai
Vaikams labai patinka dažyti kiaušinius, tačiau suvalgyti tiek, kiek jie išmargina, turbūt neįmanoma. Pasiūlykite mažiesiems puošti sausainius. Svarbiausia – turėti įrankių, kuriais galima dailinti atvėsusius kepinius: įvairių formelių, konditerinių švirkštų. Jų rasite prekybos centruose. Jei neturite valgomųjų dažų, į glaistą įlašinkite intensyvios spalvos sirupo, burokėlių ar morkų sulčių.
Tešlai reikės:
250 g sviesto,
500 g kvietinių miltų,
250 g miltinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
3 kiaušinių trynių,
kiaušinio baltymo,
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.
Glaistui reikės:
0,5 šaukšto citrinų sulčių,
2, 3 šaukštų miltinio cukraus,
valgomųjų dažų.
Kaip gaminti
* Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
*Kiaušinio baltymą išplakite iki putų.
* Į dubenį su sviestu suberkite miltus, druską, miltinį cukrų, sukrėskite trynius ir išplaktą baltymą. Viską išmaišykite ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
* Tešlą iškočiokite iki 1–1,5 cm storio. Formele išpjaukite sausainėlius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kai ims rusvėti – ištraukite ir atvėsinkite.
* Iš citrinų sulčių, miltinio cukraus ir dažų paruoškite glaistą. Jeigu išeis per skystas, įberkite dar miltinio cukraus. Jei per tirštas – įlašinkite dar sulčių.