Rikota įdaryti pomidorai su džiūvėsėlių plutele

Kartais nusipirktų pomidorų skonis nuvilia – kieti, be aromato ir tarsi visai be skonio. Tokius geriausia įdaryti ir patiems pagardinti. 

 

Reikės:

5 nedidelių pomidorų,

6 šaukštų rikotos,

3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,

2 šaukštų pesto padažo,

2 skiltelių česnako,

2 šaukštų smulkintų šviežių bazilikų lapelių,

1 šaukšto susmulkintų petražolių,

5 šaukštų maltų džiūvėsėlių,

druskos, pipirų,

80 g sviesto,

1 šaukšto aliejaus.

Kaip gaminti

* Nuplautus pomidorus perpjaukite per pusę ir šaukštu išskobkite.

* Rikotą sumaišykite su kietuoju sūriu, pesto padažu, susmulkintais česnakais ir baziliku. Šio mišinio pridėti į pomidorų puseles.

* Elektrinėje trintuvėje sutrinkite šaltą sviestą, maltus džiūvėsėlius ir petražoles. Gautus trupinius užberkite ant pripildytų pomidorų puselių.

* Pomidorų puseles sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, pomidorų šonus patepkite aliejumi, kad nesutrūkinėtų.

* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, tada įjunkite grotelių režimą ir kepkite dar apie 3-5 minutes – kol ims skrusti džiūvėsėliai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis