Sotesni lietiniai – su kumpiu

Lietinių ir mėsos derinys – vieniems keistas, o  kitiems – labai skanus. Pastariesiems siūlome išbandyti šį receptą. Šis lietinių receptas – universalus. Juos galima valgyti su varške, grietine ar net uogiene.  

Reikės:

2 kiaušinių,

300 ml nenugriebto pieno,

100 g miltų,

žiupsnelio druskos,

aliejaus: 1 valgomojo šaukšto į tešlą bei dar šiek tiek kepimui,

150 – 200 g mėgstamo kumpio.

Kai gaminti

* Kumpį supjaustykite labai plonais griežinėliais arba pirkite jau supjaustytą.

* Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su druska.

* Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite.

* Suberkite miltus ir vėl išplakite.

* Po samtį tešlos pilkite į keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus. Lietinius apkepkite iš abiejų pusių.

* Į kiekvieną lietinį įvyniokite po 1-2 griežinėlius kumpio ir iškart valgykite, kol karšti. Jei lietiniai dideli, perpjaukite per pusę, tada įvyniokite kumpį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis