Moterys ir vyrai romantiką supranta skirtingai

Romantiškam būti taip paprasta ir dažniausiai nieko nekainuoja. Deja, vyrai to nesupranta.

Kaip praneša ELTA, mobiliųjų telefonų duomenų tyrimas, paskelbtas žurnale "Scientific Reports" parodė, kad moterys dažniau nei bet kuris kitas asmuo skambina savo sutuoktiniams.

Vyrai savo žmonoms daugiausiai skambina pirmuosius septynerius santykių metus. Po to jie dėmesį nukreipia į draugus.

Šios išvados buvo padarytos atlikus 3 mln. žmonių mobiliųjų telefonų žinučių analizę.

Pasak tyrimo autoriaus prof. Robino Danbaro (Robin Dunbar) iš Oksfordo universiteto Didžiojoje Britanijoje, tyrimas atskleidė, kad poros artimumas moterims yra gerokai svarbesnis nei vyrams. „Tai pirmas svarus įrodymas, kad romantiškus santykius kuria moterys", - sakė profesorius.


Žinutė ar skambutis telefonu – atrodytų, kas gali būti paprastesnio. Bet jis kažkodėl neskambina ir nerašo. Gal taupo? Nebūtinai. Jis tiesiog kitaip supranta romantiką.

Vyrai mano, kad romantika yra kažkas labai sudėtingo ir sunkiai įgyvendinamo. Tačiau iš tiesų tam, kad būtų romantiški, jie neprivalo tapti milijonieriais ar verstis per galvą ieškodami originalių idėjų.


Richardas Wisemanas, knygos „59 sekundės“ autorius, atliko 1500 žmonių apklausą, kad sužinotų, kas moterims yra romantika. Paaiškėjo, kad romantiškiausi poelgiai susiję ne tiek su materialiais dalykais, kiek su gebėjimu parodyti dėmesį.

Romantiškiausias daugumai moterų pasirodė toks gestas – jis uždengia jai akis ir atveda prie mielos staigmenos. Taip pat joms patiktų, jei mylimasis išsivežtų savaitgaliui į kokią jaudinančią vietą, parašytų jai dainą ar sukurtų eilėraštį, įrašytų mėgstamų dainų rinkinį, atsiųstų gėlių puokštę ar šokolado dėžutę į darbą.

Į romantiškų poelgių dešimtuką pateko ir visai nieko nekainuojantys dėmesio ženklai – tarkim, trečdaliui moterų pakaktų, jei vyras jai pasakytų, jog ji yra nuostabiausia moteris iš visų kada nors sutiktų.

22 proc. būtų patenkintos, jei jis paruoštų vonią po sunkios darbo dienos. Tiek pat procentų surinko ir pusryčiai lovoje arba atsiųstas mielas elektroninis laiškelis.

Netgi pasiūlymas apsigaubti jo paltu, kai lauke yra šalta, beveik penktadaliui moterų atrodė gana romantiškas.

Deja, dauguma vyrų yra stuobriai ne tik Lietuvoje, bet ir D. Britanijoje bei JAV (čia ir buvo atliktas minėtas tyrimas) – 55 proc. moterų taip ir nepatyrė tokio malonumo kaip vyro paruošta vonia, 53 proc. iki šiol tebelaukia romantiško savaitgalio. Ką ten savaitgalis – 45 proc. nesulaukė net pasiūlymo apsigaubti vyro paltu!

Autorius daro išvadą, kad dauguma vyrų nerodo romantiškumo ženklų anaiptol ne todėl, kad tingi ar neturi galimybių – tiesiog, kaip parodė apklausa, jie neįtaria, kad tokie paprasti dalykai moterims gali taip patikti. Pavyzdžiui, tik 11 proc. vyrų manė, kad moteriai svarbu išgirsti, jog ji yra nuostabiausia, ir tik 8 proc. pagalvojo, kad ją galėtų nudžiuginti paprasčiausia vonia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis