Didelis maltos mėsos kepsnys su bulvių koše ir daržovėmis

Mėsą šiam kepsniui geriau pirkti nemaltą ir sumalti patiems arba parduotuvėje. Kepsnys skanus karštas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, su bulvėmis. O iš šalto galėsite paruošti sumuštinių.

 

Reikės:

0,5 kg liesos kiaulienos,

0,5 kg veršienos,

200 g kiaulienos lašinukų,

2-3 riekelių piene išmirkyto batono,

2 kiaušinių,

2 svogūnų ropelių,

morkos,

aliejaus,

1/4 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,

1 arbatinio šaukštelio druskos,

½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

2 valgomųjų šaukštų susmulkintų petražolių,

arbatinio šaukštelio kapotų raudonėlių.

Kaip gaminti

* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.

* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

* Susmulkintus svogūną ir morką apkepinkite aliejuje su žiupsniu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.

 * Kiaulieną, veršieną, lašinukus ir batoną sumalkite, įmuškite kiaušinius. Įberkite muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėlių, suberkite likusią druską ir gerai išmaišykite.

* Iš paruoštos masės suformuokite ritinį.

* Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min.

* Patiekite su bulvių koše ir konservuotais kukurūzais arba šviežių daržovių salotomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis