Piniginės su vaiko nuotrauka grįžta dažniau

Ar jūsų pamesta piniginė bus jums sugrąžinta, priklauso ne tik nuo radusiojo sąžiningumo.

Dauguma žmonių mėgsta savo piniginėje nešiotis kokį nors širdžiai mielą atvaizdą – vieniems nėra malonesnio vaizdo už jų pačių nuotrauką, kiti mėgsta matyti mylimo šunelio snukutį. Pasirodo, rinkdamiesi nuotrauką, turite galvoti ne tik apie tai, ką labiausiai norite matyti, bet ir apie tai, kas jums būtų naudingiausia.

Richardas Wisemanas, knygos „59 sekundės“ autorius, buvo girdėjęs ne vieną slaptą triuką, padedantį pažadinti piniginę radusiojo sąžinę. Galiausiai jis nutarė šias teorijas patikrinti pats.

Nusipirko 240 piniginių ir į kiekvieną jų įdėjo po vienodą rinkinį įprastų daiktų – loterijos bilietų, nuolaidų kuponų, šiek tiek pinigų. Visas pinigines jis padalijo į 6 grupes po 40 piniginių.

Į pirmąsias 40 piniginių buvo įmesta kortelė, liudijanti, kad piniginės savininkas neseniai paaukojo labdarai.

Kitų keturių grupių piniginėse buvo 4 skirtingos nuotraukos – besišypsančio kūdikio, pagyvenusios poros, laimingos šeimos ir gražaus šunyčio.

Paskutinė grupė buvo kontrolinė, be jokių priedų.

Visos piniginės buvo išmėtytos įvairiuose Edinburgo (Škotija) rajonuose, kur vaikšto daug pėsčiųjų, atokiau nuo pašto dėžučių, šiukšlių dėžių ir šunų išmatų.

Per savaitę buvo sugrąžinta vos 6 proc. kontrolinės grupės piniginių.

Nedaug daugiau dėmesio sulaukė ir tos, kurios pranešė, kad jų savininkas labdarai aukojantis žmogus – 8 proc.

Piniginių su pagyvenusios poros nuotraukomis grįžo 11 proc., gražaus šunyčio nuotrauka – 19 proc., laimingos šeimos nuotauka – 21 proc.

O štai grįžusių piniginių su besišypsančio kūdikio nuotrauka procentas buvo išties išskirtinis – jų grįžo net 32 proc.

Kodėl taip nutiko? Anot knygos autoriaus, smegenų skenavimo specialistai iš Oksfordo universiteto neseniai tyrė, kad dedasi žmonių galvose, kai jiems rodomos kūdikių ar suaugusiųjų veidų nuotraukos. Išvydus kūdikio veidą per septintadalį sekundės suaktyvėdavo tiesiai už akių esanti smegenų dalis, kuri siejosi su smegenų dalimi, kuri suaktyvėja gavus apdovanojimą. Anot mokslininkų, šios jungtys vystėsi tūkstančius metų ir pridėjo prie žmonijos išlikimo, nes žadino žmonių troškimą padėti gležniems ir bejėgiams kūdikiams. Ir nors logiškai mąstant, rasta piniginė niekaip negali priklausyti kūdikiui, žmonės nepajėgūs kontroliuoti nesąmoningos smegenų reakcijos – žaibiškai pajunta bundantį rūpestingumą ir norą padėti.

Taigi jei norite, kad pamesta piniginė lengviau rastų kelią pas jus, matomiausioje vietoje įdėkite kūdikio nuotrauką. Jei savo neturite, įdėkite svetimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis