4 pratimai stangresniam užpakaliukui

Užpakaliukas – paskutinis koziris, kurį gali mestelėti tave nulydinčio vyro ilgesingoms akims. Norisi, kad jis būtų tvirtas, ar ne? Siūlome nesudėtingų pratimų seriją, kurie padės patobulinti šią kūno dalį.


Nors ir kiek būtų atlikta tyrimų apie tai, kur pirmiausiai krypsta vyrų žvilgsniai, prie vieningos nuomonės taip ir neprieita. Vieni tvirtina, kad tai krūtys, kiti įsitikinę, kad dailiausia moters kūno dalis yra užpakaliukas. Mes manome, kad geriau jau būtų teisūs antrieji. Mat kalbant apie krūtis, dažniausia tenka susitaikyti su tuo, ką davė gamta, arba kreiptis pagalbos į plastikos chirurgą. O štai išsaugoti užpakaliuko formas ar jį patobulinti galima paprasčiausiais fiziniais pratimais.


Kineziteraupeutė Daiva Marcinkevičiūtė (marcinkeviciute.daiva@gmail.com), kurios patarimai plokščiam pilvukui suformuoti, sulaukė didelio populiarumo, šįkart skuba mums į pagalbą, siūlydama 4 paprastus pratimus, kurie padės pastangrinti užpakaliuką.

1 pratimas


Kojos pečių plotyje, pėdos tiesiai. Įkvėpdamos tupiamės tarsi bandytume atsisėsti ant kėdės. Sustojame, kai šlaunys tampa lygiagrečios grindims (keliai neturi išlįsti už pėdų linijos). Šiek tiek „pasėdime“ ir iškvėpdamos lėtai atsistojame. Judesio pabaigoje kuo stipriau įtempiame sėdmenis.


Kartojame 3 serijas po 10-15 atsisėdimų.


2 pratimas

Pradinė padėtis – atsistojame keturpėsčios: rankos pečių plotyje, kojos – klubų, pilvo presas – įtemptas. Įkvepiame. Iškvėpdamos spiriame koja atgal ir šiek tiek į šoną. Kartojame su kita koja.


Kartojame 3 serijas po 20-25 spyrius su kiekviena koja.


3 pratimas

Gulime ant nugaros. Dešinė koja ant aukštesnio paviršiaus (pvz. suoliuko, kėdutės), kairė ištiesta į viršų. Iškvėpdamos atsispiriame dešine koja ir keliame dubenį aukštyn, leisdamos žemyn įkvepiame. Paskui darome tą patį sukeitusios kojas.


Kartojame 3 serijas po 15-20 kartų su kiekviena koja.


4 pratimas

Atsigulame ant suoliuko taip, kad dubuo kybotų ore (galima daryti ir ant grindų – bus šiek tiek lengviau). Keliai šiek tiek praskėsti į šalis, rankomis prisilaikome suoliuko ar grindų, pilvo presas įtemptas. Iškvėpdamos pakeliame kojas aukštyn, kad įsitemptų sėdmenys; įkvėpdamos leidžiame kojas žemyn.


Kartojame 3 serijas, atlikdamos kiekvieną judesį 15-20 kartų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis