Kaip susilaukti norimos lyties kūdikio?

Pasidėti po pagalve kirvį, mylėtis su batais neporinėmis mėnesio dienomis per delčią... Gal tai ir veiksminga, bet mes siūlome susipažinti su patikimesniais metodais.

Paklausti, ko labiau norėtų – berniuko ar mergaitės, tėvai dažniausia vengia tiesaus atsakymo. Tai natūralu – niekas nenori jaudinti būsimojo kūdikėlio abejonėmis neva jis yra mažiau laukiamas, tačiau giliai viduje tėvai vis dėlto turi vienokių ar kitokių vilčių. Ypač vaiko lytis rūpi, jei jis yra ne pirmas.

Nors niekas neabejoja, kad bet kokios lyties vaikai tėvų yra vienodai mylimi, tačiau noras matyti, kaip auga skirtingų lyčių atžalos, suprantamas. Gal todėl netrūksta ir patarimų, kaip „susiplanuoti“ norimos lyties vaiką – pradedant astrologija, baigiant liaudiškais prietarais.

Mes siūlome jums susipažinti su medicinos ir filosofijos mokslų daktaro, Kolumbijos universiteto koledžo akušerijos bei ginekologijos katedros profesoriaus Landrumo B. Shettles'o metodu, pagrįstu moksliniais tyrimais ir argumentais. Šis metodas yra pristatytas Landrumo B.Shettles'o ir Davido M.Rorviko knygoje „Kaip pasirinkti kūdikio lytį“ (leidykla „Alma littera“). Knygoje teigiama, kad šis metodas tikimybę sulaukti norimos lyties kūdikio padidina iki 75 proc., o kai kurių tyrėjų duomenimis net iki 90 proc.

Kaip žinote, vaiko lytis priklauso tik nuo vyro – motina tam įtakos nedaro jokios. Mat kiaušinėlio viduje visos esančios chromosomos yra moteriškos, o spermatozoiduose yra viena chromosomų pora, kuri gali būti XX (moteriška) arba XY (vyriška). Ką daryti, kad į kiaušinėlį įsikverbtų būtent ta chromosoma, kurios trokštate?

Svarbiausia – mylėjimosi laikas
Metodo esminį principą sudaro du atradimai – „vyriškieji“ spermatozoidai yra mažesni, kompaktiškesni ir greitesni, o „moteriškieji“ – didesni ir ištvermingesni.

Taip pat svarbu žinoti, kad sperma yra šarminė, o moters kiaušintakiuose esanti terpė – rūgštinė.

Tad norint susilaukti berniuko, geriausia mylėtis prieš pat ovuliaciją ar jos metu – mat tuo metu greitieji spermatozoidai pirmieji sutiks keliaujančią kiaušialąstę ir ją apvaisins, o norint susilaukti mergaitės, reikėtų mylėtis maždaug 3 dienos prieš ovuliaciją – kantrieji spermatozoidai, ketinantys pradėti mergaitę, tiek laiko pajėgūs atsilaikyti prieš rūgštinę terpę ir galiausiai sulaukia savo valandos.

Detaliau apie tai, kaip tiksliai apskaičiuoti ovuliacijos laiką, galite sužinoti knygoje (vienas efektyviausių – gleivių stebėjimo būdas), o dabar siūlome susipažinti su dar keliais (mažiau svarbiais) iš šios teorijos kilusiais pastebėjimais.

Jei norite pradėti berniuką...

Susilaikykite nuo mylėjimosi bent jau savaitę iki pat to momento, kai ovuliacija bus čia pat.

Spėjamą ovuliacijos dieną be apsaugos priemonių mylėkitės tik vieną kartą. Po to vėl naudokitės prezervatyvais.

„Laikykite vėsiai“. Nedėvėkite aptemptų glaudžių, ypač sportuodami, nesikaitinkite be saiko pirtyje, nemirkite karštoje vonioje, venkite aplinkos, kur tenka nuolat būti karštyje – aukšta temperatūra žudo spermatozoidus ir pirmieji žūva ne tokie ištvermingi vyriškieji.

Venkite streso. Jis, kaip ir įvairios infekcinės ar virusinės ligos, labiau pažeidžia vyriškiuosius spermatozoidus.

Nepiktnaudžiaukite alkoholiu, cigaretėmis, narkotikais – šie nuodai žudo vyriškiuosius spermatozoidus.

Prieš sueitį išgerkite kavos. Ji skatina spermatozoidus judėti dar greičiau, ypač tuos su Y chromosoma. Bet tai nereiškia, kad turite gerti daug kavos nuolat – ilgalaikis besaikio kofeino poveikis žalingas.

Šarminkite terpę. Kuo mažiau bus rūgšti moters lytinių takų terpė, tuo lengviau bus pro ją praplaukti silpnokiems vyriškiems spermatozoidams. Galima prieš sueitį praplauti makštį sodos tirpalu.

Moteris reikėtų patirti orgazmą. Moteriai patyrus orgazmą į jos takus natūraliai priplūsta daugiau šarmingų gleivių. Be to, ritmingi raumenų susitraukimai padeda greičiau nunešti speramtozoidus link gimdos kaklelio.

Gilus įsiskverbimas. Kuo giliau makštyje vyras ejakuliuoja, tuo trumpesnis speramatozoidų kelias link tikslo ir tuo mažesnė tikimybė, kad pakeliui jie žus. L. B. Shettles'as mano, kad geriausios pozos, kai mylimasi iš nugaros, nes tuomet sėkla išmetama prie pat gimdos kaklelio angos.

Jei norite pradėti mergaitę...

Mylėkitės likus 3 dienoms iki ovuliacijos. Galite pakartoti tai dar kartą kitą dieną, bet daugiau nebesimylėkite.

Iš principo tiktų elgtis atvirkščiai nei ketinant susilaukti berniuko, tačiau profesorius griežtai nerekomenduoja dirbtinai mažinti spermatozidų kiekio pavojingomis priemonėmis, nes tai kenkia vaisingumui – tad galit nesusilaukti ne tik norimos lyties, bet ir apskritai jokio kūdikio.

Tinkamiausia mergaitei pradėti – „misionieriaus“ poza, pailgėjus keliui iki gimdos kaklelio didesnę tikimybę išlikti turi ištvermingesni moteriškieji spermatozoidai.

Moteriai geriau vengti orgazmo. Jis, kaip minėjome, pagreitina vyriškųjų spermatozoidų kelią.

Rūgštinkite terpę. Tai padaryti galima specialia dieta, didesniu vitamino C kiekiu. Nors gydytojas perspėja, kad maisto poveikis lytinių takų terpei yra labai mažas.

Vyrui senstant spermatozoidų kiekis sėkloje mažėja, todėl vyresni vyrai dažniau susilaukia dukterų nei sūnų. Be to, prisideda ir tai, kad vyresnių moterų išskyros nebe tokios gausios ir šarmingos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis