Vyrai sunkiau atskiria flirtą nuo draugiškumo

Siunčiate akivaizdžius dėmesio ženklus, o jis sėdi lyg stuobrys? Arba atvirkščiai – bendraujate griežtai kolegiškai, o jis pradeda seksualiai priekabiauti?


Neskubėkime kaltinti vyrų storžieviškumu ar nepagarba – tyrimai rodo, kad jiems kur kas sunkiau nei moterims sekasi atpažinti kūno kalbą. Tiesa, dažniau nutinka ne taip, kad jis nemato to, kas akivaizdu, bet atvirkščiai – mato tai, ko nėra.


„Kolega paprašė paskolinti 50 litų. Jo akivaizdoje atsisegiau piniginę ir padaviau jam pinigus. Jis užmetė akį į piniginę, atidžiai pažvelgė man į akis, įžūliai nusišypsojo ir pasiūlė – „kai praturtės“ – kokį vakarą kartu išgerti, – pasakoja viena 30-metė. Buvau šokiruota. Nesupratau, kas galėjo paskatinti tokį familiarumą. Juk skolinti pinigus yra normalus kolegiškas gestas? Dar kartą žvilgterėjau į jį, kartu pažiūrėjom į piniginę ir staiga viską supratau – ten aiškiai švietė raudonai supakuotas prezervatyvas. Ką tik buvau nusipirkusi vieną žurnalą, į kurį šis daikčiukas buvo įdėtas kaip nemokama dovana. Neturėdama kur jo dėti, įsimečiau į piniginę... Nusijuokiau, paaiškinau situaciją, kolega atrodė kiek nusivylęs, bet įtampa atslūgo. O aš iki šiol negaliu atsitokėti, kad tokia smulkmena gali taip pakeisti vyro požiūrį į moterį.“


Deja, tai patvirtina ir mokslas. Tarkim, Kanzaso universitete atliktas tyrimas parodė, kad moters rankinėje aptiktas prezervatyvas vyro įsivaizdavimą apie moters prieinamumą padidina net keturis kartus!


Kitas šio universiteto tyrimas buvo susijęs su filmuota medžiaga. Aktoriai suvaidino sceną, kurioje pavaldinė užeina į viršininko kabinetą aptarti darbo terminų. Aktorių buvo paprašyta elgtis draugiškai, be jokių flirto požymių. Tačiau net 55 proc. šią sceną stebėjusių tiriamųjų vyrų pavaldinę apibūdino kaip seksualią ir gundančią.


Panašus eksperimentas buvo atliktas ir Indijanos universitete. 280 abiejų lyčių studentų turėjo nuotraukose atpažinti skirtingas emocijas – draugiškumą, flirtą, liūdesį ir antipatiją. Sunkiausiai vyrams sekėsi atskirti draugiškumą nuo flirto.


Tad neskubėkite piktintis, kai tas, kurį laikėme „tiesiog draugu“, staiga ima rodyti kiek kitokio pobūdžio dėmesį – tai nėra nepagarba, o tiesiog menkas emocinis raštingumas. Jei jums tai nepriimtina, pabandykite vyrui tai paaiškinti paprasčiausiais žodžiais – be jokių išvedžiojimų ir užuolankų.


Kita vertus, šiek tiek liūdna, kad mūsų viltys surasti žmogų, kuris mokėtų skaityti tarp eilučių ir suprastų mus be žodžių, turi tiek mažai galimybių išsipildyti...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis