Vis daugiau lietuvių ekonominę šalies padėtį vertina gerai

Nors net trys ketvirtadaliai gyventojų mano, kad reikalai pastaruoju metu Lietuvoje iš esmės krypsta į blogąją pusę, tačiau lyginant su ankstesniais metais optimistų vis daugėja.

Ketvirtadaliui - 23 proc. - apklaustųjų atrodė, kad reikalai šalyje pastaruoju metu gerėja. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Gegužę 3 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, manančių, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu krypsta į gerąją pusę (per pastaruosius du mėnesius taip manančių padaugėjo 10 procentinių punktų).

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu gegužės 23-birželio 3 dienomis atlikto tyrimo duomenimis, daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, kaimo ir mažesnių miestų gyventojai.

Gegužę 10 procentinių punktų padaugėjo gyventojų, teigiančių, kad ekonominė padėtis pastaruoju metu Lietuvoje nesikeičia (nei blogėja, nei gerėja), o pastebinčių ekonomikos pablogėjimą per gegužę sumažėjo 13 procentinių punktų (per pastaruosius du mėnesius taip atsakiusių respondentų sumažėjo net 22 procentiniais punktais).

To paties tyrimo duomenimis, 9 proc. apklaustų šalies gyventojų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo, trys iš dešimties - 31 proc. nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pablogėjo, o didžiausia dalis (šeši iš dešimties - 58 proc.) respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius nepasikeitė.

Palyginus su gyventojų atsakymais prieš metus (2011 metų gegužę) šeimos finansinės padėties vertinimas pakito - sumažėjo atsakiusių, kad ji blogėja (14 procentinių punktų), o tiek pat padaugėjo manančių, kad ji stabili (nesikeičia).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis