Nuobodulys labiau žudo santuoką nei ginčai

Nors rutina – neišvengiama ilgo gyvenimo kartu dalis, tačiau negalima leisti, kad ji pasiglemžtų viską. Nesiūlome bartis – yra ir paprastesnių būdų išgelbėti santuoką.

Niujorko mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo virš 100 porų. Poros buvo apklaustos po 7 ir po 16 bendro gyvenimo metų. Didesnė dalis tų porų, kurios po 7 bendro gyvenimo metų prisipažino jaučiančios nuobodulį, po 16 metų jau buvo išsiskyrusios. Siūlome kelis greitus santykių gelbėjimo planus, rastus knygoje „Tell Me Honey... 2000 Questions for Couples“

1. Pripažinkite, kad reikia ką nors daryti
Kalbos apie tai esą santykių kūrimas yra darbas, neatrodo labai romantiškai. Dauguma žmonių tiki – jei yra meilė, viskas savaime sugula į savo vietas. Iš tiesų bet kokie santykiai, įskaitant santuoką, yra tarsi žydintys augalai. Jie žydės tik tuo atveju, jei jūs nuolat juos laistysite ir tręšite. Todėl užuot laukę, kol viskas susitvarkys savaime arba kol ko nors imsis jūsų sutuoktinis, nebijokite atsisėsti ir ramiai pasikalbėti apie tai, kad jūsų „augalas“ pradėjo vysti. Stenkitės nekaltinti vienas kito, kad nepakankamai jį prižiūrėjo – geriau būkite paruošę keletą pasiūlymų, kaip jį atgaivinti.


2. Paverskite santykius prioritetu
Skamba taip paprastai, bet kaip sunku tai padaryti! Visada atrodo, kad yra svarbesnių dalykų – vaikai, karjera, pinigai, draugai, asmeniniai poreikiai, o sutuoktinis visada yra ten, kur palikote, ir niekur jis nedings. Jei į bendrus santykius atsinešite tik laiko ir energijos likučius, jie numirs. Įtraukite savo antrąją pusę į dienotvarkę, nors ir kaip neromantiškai tai skamba. Jei jūsų užrašų knygutėje atsiras įrašas „14.00 – pietūs su vyru“, tai mažiau tikėtina, kad įrašysite toje vietoje ką nors kita.


3. Eikite į pasimatymus
Tai gali atrodyti šiek tiek juokinga – juk ir taip nuolat trinatės nugaromis toje pačioje erdvėje. Čia ir yra svarbiausia bėda – nesikeičianti aplinka labai greitai aptraukia bet kokius santykius buitinės rutinos voratinkliu. Jei vakarienę prie žvakių nuolat pertraukinės vaikų erzelis ar mintys apie tai, kam plauti indus, ji praras pusę savo žavesio. Be to, vyrai pripažįsta, kad juos labai jaudina tai, kad jų moteris puošiasi, rengiasi ir kvepinasi tik dėl jo.


4. Suraskite bendros veiklos
Užsirašykite kartu į jogą, į pramoginių šokių pamokas, eikite į kiną, teatrą ar parodą, arba tiesiog važinėkitės dviračiais, eikite pasivaikščioti, gaminkitės vakarienę pagal kokį nors naują egzotišką receptą – svarbiausia, kad bendra veikla būtų abiems įdomi ir atitrauktų jūsų mintis nuo įprastų temų ir rūpesčių. Be to, tai galimybė pamatyti savo antrąją pusę naujoje šviesoje, o naujumas yra geriausias priešnuodis rutinai.

5. Darykite staigmenas
Nereikia kiekvieną dieną verstis per galvą, galvojant, kuo nustebinti sutuoktinį, bet bent kartą į savaitę galima ką nors sugalvoti. Staigmenos gali būti visai paprastos – galima netikėtai užsukti pas jį į darbą ir pakviesti kavos, paruošti jo mėgstamą patiekalą, išnuomoti jo mėgstamą filmą, padaryti nugaros ar pėdų masažą, pasiūlyti pasimylėti kokioje nors netikėtoje vietoje. Staigmenos turi dvejopą poveikį – nudžiugina tą, kuris jas gauna, ir priverčia daugiau dėmesio skirti santykiams tą, kuris jas ruošia. Svarbiausia, kad tai nebūtų žaidimas į vienus vartus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis