Skaitytojų patarimai (VII): plaukams puoselėti – netikėti ir kasdieniai produktai

Mūsų skaitytojų patirtis rodo, kad plaukams puoselėti tinka netikėčiausi ir dažniausiai virtuvėje esantys produktai: kava, alus (mielės), rūgpienis, juodoji arbata, soda ir net druska.

Kava

„Išbandžiau puodelį juodos stiprios kavos plaukams – plaukai labai blizgėjo, net įgavo rusvą atspalvį, labai patiko.“ (Sandra, 24 m.)

Alus

„Kartais, išplovusi plaukus šampūnu, perskalauju juos keletu šaukštų skiesto alaus (nealkoholinis dar geriau, nes ne taip sausina). Plaukai blizga ir juos lengviau tvarkyti.“ (Renata, 48 m.)

„Draugė patarė prieš einant miegoti išskalauti plaukus nefiltruotu tamsiu alumi, uždėjus kepurėlę palikti nakčiai, o ryte išskalauti plaukus. Efektas stulbinantis – plaukai tampa minkšti ir blizga.“ (Darja, 24 m.)

Mielės

(„Pyragas ant galvos“)

„Labai veiksmingas plaukų blizgesį bei augimą skatinantis receptas, kurį aš vadinu „Pyragas ant galvos“ :). Kaukę pasigaminti labai paprasta, reikės: mielių, pieno, kiaušinio (aš dedu tik trynį), medaus, aliejaus. Pusę pakelio gyvų mielių sutrinti su 1–2 valgomaisiais šaukštais pieno, įdėti kiaušinį, šaukštelį medaus ir tiek pat aliejaus. Viską tepti ant plaukų, įtrinti į šaknis, uždėti maišelį ir ant viršaus – rankšluostį. Laikyti nuo pusvalandžio iki dviejų valandų. Po poros savaičių, procedūrą kartojant du kartus per savaitę, rezultatas akivaizdus. Kaukė tinka absoliučiai visų tipų plaukams.“ (Jūratė, 39 m.)

Duona

„Juodą naminę duoną pamirkyti vandenyje, kad išeitų košelė, ir tepti ant plaukų. Dar galima įdėti medaus ar įmušti kiaušinį. Puiki plaukų kaukė.“ (Vilma, 36 m.)

Juodoji arbata

„Užplikyti stiprios juodos arbatos, palaikyti 15 min., nukošti ir įtrinti į galvos odą bei ištepti gauta mase plaukus. Galima laikyti nuo 2 iki 6 valandų. Taip puoselėjant plaukus bent 4 kartus per savaitę, stiprėja šaknys, plaukai blizga ir tampa sveiki.“ (Laura, 29 m.)

Receptas tinka tamsiaplaukėms.

Rūgpienis

„Ant sudrėkintų plaukų tiesiog tepkite rūgpienį. Tai geriausia priemonė, jei norite turėti sveikus, purius plaukus. Didžiausias efektas tepant gausiai, labai gerai uždėti maišelį ir palaikyti apie 15 min. Vėliau plaukus gerai išskalaukite. Procedūrą kartokite 2–3 kartus per savaitę.“ (Daiva, 33 m.)

Kokosų pienas

„Skaičiau, kad kokosų pienas suteikia blizgesio, skatina plaukų augimą.“ (Jurgita, 20 m.)

Mėtų tinktūra

„Norint, kad plaukai greičiau augtų, blizgėtų bei atrodytų sveiki ir prižiūrėti, juos reikia skalauti (po įprasto galvos trinkimo) mėtų tinktūros (būna pirkti vaistinėje) ir vandens tirpalu. I 1 l vandens įlašinti 25 lašus mėtų tinktūros. Turi šaldomąjį poveikį.“ (Olga, 30 m.)

Soda

„Man labai patinka soda. Paprasta pigi soda. Ja jau ilgiau nei pusmetį plaunu galvą. Prieš tai ištepu galvos odą ir plaukus kokosų aliejumi, palaikau valandą, tada perplaunu plaukus soda. Kelis arbatinius šaukštelius sodos ištirpinkite vandenyje ir įtrinkite. Labai gerai plaukus perskalauti obuolių actu: puodeliui vandens reikia 4 šaukštų obuolių acto. Paprastas receptas, bet tokių gražių ir atsigavusių plaukų dar gyvenime neturėjau.“ (Neringa, 32 m.)

„Turiu gudrybę – plaudama plaukus, šampūną sumaišau su žiupsneliu sodos. Soda suminkština vandenį ir plaukai geriau išsiplauna, būna labai švelnūs. Pabandykite – verta.“ (Jūratė, 39 m.)

Jūros druska

„Plaukai greičiau auga, jeigu jūros druska ištrinate plaukų šaknis.“ (Aistė, 19 m.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis