Kiek pasiūlymų reikia gauti, kad išsirinktum geriausią?

Kodėl didelį pasisekimą tarp vyrų turinčios moterys neretai lieka netekėjusios? Atsakymas gali būti netikėtas – joms trukdo pernelyg didelė pasiūla.

Užeinate į batų parduotuvę, o ten tiek daug jums tinkamčių ir patinkančių porų, kad net akys raibsta. Gali būti, kad iš parduotuvės taip ir išeisite neįsigijusi nieko. Kas kita, jei visoje parduotuvėje išvystate vos vieną batelių porą, kuri iš tolo šviečia tarp kitų – čiumpate ją nedvejodama. Bet išėjus apninka abejonės – kai nėra su kuo palyginti, apsirikti lengva. Kažin ar nebūsiu paskubėjusi imdama pirmą pasitaikiusią?

Tai per didelis pasirinkimas, tai per mažas – nelaikykite to savo moterišku kaprizingumu. Moksliniai tyrimai taip pat patvirtina, kad egzistuoja kokretus skaičius pasiūlymų, kurie garantuoja patį optimaliausią pasirinkimą. Evoliucinės psichologijos specialistai: Peteris Toddas iš Indianos universiteto ir Geoffrey Milleris iš naujosios Meksikos universiteto, naudodami kompiuterinio modeliavimo metodą, pabandė apskaičiuoti, kada žmogui pavyksta išsirinkti geriausią variantą. Paaiškėjo, kad tas mistinis skaičius yra 9 proc. Tarkim, jei pažinčių sveiainėje iš 100 kandidatų išsirinkote jums priimtinus 9, toliau savo paieškų netęskite, o gilinkite žinias išsirinktojo devynetuko kryptimi.

Anot mokslininkų, tolesnis bandymas „pildyti aruodus“ anaiptol nepadins jūsų tikimybės susirasti tobuliausią, nes didėjant pasiūlymų skaičiui mažėja laiko kiekvieno jų analizei, todėl didėja tikimybė apsirikti.

Ne ką geriau, jei iš būrio atsirinkote mažiau nei 9 proc. – tokiu atveju, anot mokslininkų, jums trūks palyginimui būtinos informacijos ir kankins abejonės, ar nereikėjo dar šiek lukterėti prieš priimant sprendimą.

Kitaip tariant, jei ieškote vakarėliui suknelės, apžiūrėkite 18 jų, kad galėtumėte rinktis bent iš dviejų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis