Paprastas pratimas, kaip atsikratyti netikėto slogučio

Kartais nemalonus jausmas užplūsta nei šio, nei iš to. Gal situacija, kvapas, žmogus, garsas pažadina viduje kokį nors nemalonų pojūtį, nors mes net negalim identifikuoti, kas jį sukėlė.

Būna, staiga pasijunti blogai, tarsi į sielą kažkas būtų prišiukšlinęs. Žmonės dažniausiai bando prisiminti ir suprasti, kas nutiko, kad jie staiga pasijuto taip nemaloniai. Tačiau ne visuomet verta tai daryti. Kas iš to, kad prisiminsim ir vėl iki ausų pasinersim į kažkada mus įskaudinusią ar pažeminusią situaciją? Geriau pabandyti šį pojūtį nuvyti į šalį, kaip nuvejamas įkyrus uodas.

Kaip tai padaryti, patariama Paulo McKenna knygoje „Išmokite būti laimingi" (leidykla „Alma littera").

Pasirodo, tereikia pakelti akis aukštyn. „Blogai besijaučiantys žmonės paprastai žiūri žemyn, todėl ne kažin ką temato - vos keletą metrų žemės prieš save. Tai sukelia jausmą, kad esi apribotas ir turi nedaug galimybių, o visa tai stipriai asocijuojasi su bloga savijauta. Aukštyn žiūrintys žmonės dažnai nukreipia žvilgsnį į dangų arba horizontą, tai automatiškai sukelia erdvės, laisvumo ir neribotų galimybių pojūtį", - rašoma knygoje.

Be to, mokslininkai įrodė, kad tarp akių judesių ir minčių bei jausmų yra glaudus ryšys. Žiūrint aukštyn pastebimai keičiasi aktyvumas vizualinėje smegenų žievės dalyje, todėl jos aktyviau generuoja alfa bangas, o šios sukelia ramybės, paguodos ir geros savijautos jausmą.

Jei vartysime akis iš vienos pusės į kitą, nutrauksime asociacijas, dėl kurių pasijutome nelaimingi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis