Blynai iš naujo derliaus bulvių

Ko gero, populiaresnis būdas bulvinius blynus kepti iš smulkiai tarkuotų bulvių. Rupaus tarkavimo bulvių blynai – retesni. Paruoškite jiems padažą iš grietinės ir sviesto. O jeigu į padažą įbersite virtų voveraičių, patiekalas bus tikrai šventinis.

Reikės:

apie 10 krakmolingų bulvių,

3 kiaušinių,

trupučio muskato riešuto,

žiupsnio druskos,

svogūno ropelės,

trupučio maltų juodųjų pipirų,

aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite, sukratykite į sūriui (arba cepelinų tarkiams) spausti maišelį (tinka ir dviguba marlė) ir nuspauskite nuo jų skystį. Bulvių tarkius sukratykite į dubenį.

* Kai krakmolas nusistovės, skystį nupilkite, o krakmolą sukrėskite atgal ant tarkių.

* Svogūną nulupkite, sutarkuokite ir suberkite prie bulvių tarkių. Užberkite pipirus, druską, muskato riešuto, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.

* Abi blynų puses po 4-5 min. kepkite įkaitintame aliejuje arba keptuvėje, skirtoje kepti be riebalų ant nesmarkios ugnies.

* Išgriebkite blynus ant popierinio rankšluosčio.

Daugiau blynų receptų:

Savaitgalio meniu: blynai ir... blynai

Miltiniai blynai su morkomis ir žalumynais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis