Ką daryti, kad oda išliktų jaunatviška?

Kaip puoselėti odą, kad ji atrodytų sveika? Patarimais dalijasi „AVON Anew“ dermatologė daktarė Cheryl Karcher bei AVON mokslinių tyrimų ir plėtros vykdomasis direktorius daktaras Glenas Andersonas.

Mes galime atrodyti tokio amžiaus, kokio norėtume būti. Žinoma, daug lemia genai, tačiau aplinka bei įpročiai išvaizdai ne mažiau svarbu. Žalingas aplinkos poveikis kiekvienai iš mūsų skirtingas, bet jį galime sumažinti, jeigu tinkamai rūpinsimės savimi ir savo oda.

Ypač svarbus veiksnys yra miegas, jis pašalina stresą ir žalą, kurią patiriate dirbdamos. Nakties miego trūkumas atsispindės Jūsų odoje: ji išsausės ir praras natūralų švytėjimą. Kad oda po dienos atsigautų ir tinkamai pailsėtų, dr. G. Andersonas pataria miegui palikti 8 valandas.

Daktarė Ch. Karcher priduria, kad pradėti nuolatos rūpintis savo oda niekada nevėlu. Tam naudokite ne tik drėkinamąjį kremą, bet ir serumą. Būtinai išbandykite priemones su alfa hidroksirūgštimis, kurios geba prikelti odą naujam gyvenimui: rezultatas pradžiugins.

Pirmas žingsnis, nors itin svarbus odos sveikatai, yra labai paprastas: nuo senėjimo ją apsaugos tos pačios priemonės, kurios saugo nuo saulės. Daktaras G. Andersonas pataria dieną naudoti drėkinamąją priemonę su apsauginiu filtru (bent jau SPF15) nuo saulės. Dieniniai „Anew“ kremai turi filtrą SPF25 ir saugo nuo žalingų saulės spindulių.

Drėkinimas — kitas žingsnelis, kuris padės Jūsų odai atrodyti geriau. Ji turi būti drėkinama nuolatos, kitaip gerai neatrodys. Tam svarbu ne tik gerti pakankamai vandens, bet ir teptis drėkinamuoju kremu, tiek dieną, tiek ir naktį. Taip pat svarbu kas rytą, prieš tepant odą jauninamosiomis priemonėmis, gerai nuplauti.

Dar vienas būdas pagerinti odos išvaizdą — vakare veidą švelniai nušveisti glikolio rūgšties turinčia priemone. Taip pašalinsite raginį epidermio sluoksnį ir atnaujinsite odą.

Jaunatviškai odai palaikyti labai svarbi gyvensena: visavertė dieta, reguliari mankšta. Taip pat reikėtų atsisakyti žalingų įpročių, pavyzdžiui, rūkymo. Greitas vaikščiojimas, aerobika, lengvų svarmenų kilnojimas, vitaminai ir maisto papildai — šios investicijos tikrai atsipirks, tikina dr. G. Andersonas. Pratimai suaktyvina kraujo apytaką, kuri išnešioja maistines medžiagas po odą.

Galite atrodyti puikiai, jeigu sudarysite tinkamą odos priežiūros grafiką. Stebėkite odos būklę ir keiskite jos priežiūros įpročius pagal situaciją. Stebėkite, ar odos būklė gerėja, svarbiausia — metodiškumas ir sistemingumas.

Daktarė Ch. Karcher sako daug dėmesio odos priežiūrai skirianti prieš naktį: naudoja švelnią valymo priemonę, yra išbandžiusi naujas kosmetikos srities technologijas — „ANEW Genics“ priemones, ir jomis džiaugiasi.

Peržvelkite savo odos priežiūros darbotvarkę: kaip dar galite jai padėti? Galbūt vertėtų antioksidantu paskatinti ląsteles atsinaujinti? Ar tikrai Jūsų oda apsaugota visą darbo dieną?

Daktaras G. Andersonas teigia, kad „Anew“ linijos „Luminosity Pro“ skaistinamieji gaminiai turi injekcijoms naudojamos L-asparto rūgšties, kuri slopina pigmento gamybą, todėl mažina tamsių odos dėmių kiekį. Tad nebijokite išbandyti naujų odos priežiūros priemonių.

Daktaras G. Andersonas pataria, kaip pajauninti akis

* Blakstienų tušas. Ši priemonė Jūsų akims suteiks išraiškingumo, jos atrodys didesnės.
* Kokybiškas nakties miegas. Labai svarbu stengtis naktį miegoti ant nugaros, kad veido oda nekentėtų nuo pagalvės trinties.
* Valgykite daugiau vaisių ir daržovių, kurios turi antioksidantinių savybių
* Tinkama šukuosena. Pasirinkite tokią, kuri paryškintų Jūsų žvilgsnį.
* Tinkamas kosmetinių priemonių vartojimas. Tik netrinkite odos apie akis stipriai. Tepdama kosmetinę priemonę, vokus tapšnokite pirštų pagalvėlėmis.


Pasidalinkite savo grožio paslaptimi ir laimėkite asmeninę fotosesiją! 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis