Citrinų likerio želė su keptais ananaso griežinėliais

Ypatingas desertas. Jam paruošti reikės retesnių produktų, kiek daugiau laiko. Bet juk savaitgalis!

6 želė porcijoms paruošti reikės:

40 ml smulkios želatinos, 120 ml šalto vandens, 500 ml putojančio vyno, 360 ml citrinų likerio (it. k. limoncello), 250 ml gazuoto vandens, 120 g cukraus, 90 ml natūralių citrinų sulčių.

Ananaso griežinėliams kepti reikės:

1 didelio nulupto ir skiltelėmis supjaustyto ananaso, 3 arbatinių šaukštelių cukraus, 1 žaliosios citrinos sutarkuotos žievelės, šaukšto ištirpinto sviesto.

Papuošti reikės:

6 citrinos griežinėlių, 6 mėtų lapelių.

Kaip gaminti

* Į nedidelį dubenėlį supilkite vandenį, į jį suberkite želatiną, pamaišykite ir palikite, iki išbrinks (maždaug 5 min.).

* Puode ant vidutinio karštumo ugnies kaitinkite vyną, gazuotą vandenį, likerį ir cukrų, iki šis ištirps. Supilkite citrinos sultis ir želatiną. Pakaitinkite, iki želatina galutinai ištirps. Mišinį išpilstykite į 6 stiklinius indelius ir padėkite šaltai – kad sustingtų.

* Ananaso griežinėlius suverkite ant medinių iešmelių, pavoliokite cukraus ir žaliosios citrinos žievelių mišinyje. Kepkite ant vidutinio karštumo žarijų. Iškeptus aptepkite sviestu.

* Želė papuoškite citrinos griežinėliais, mėtų lapeliais ir patiekite su keptais ananasais.


Savaitgalį daugiau laiko gražiai, įdomiai serviruoti stalą

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis