Ypatingas desertas. Jam paruošti reikės retesnių produktų, kiek daugiau laiko. Bet juk savaitgalis!
6 želė porcijoms paruošti reikės:
40 ml smulkios želatinos, 120 ml šalto vandens, 500 ml putojančio vyno, 360 ml citrinų likerio (it. k. limoncello), 250 ml gazuoto vandens, 120 g cukraus, 90 ml natūralių citrinų sulčių.
Ananaso griežinėliams kepti reikės:
1 didelio nulupto ir skiltelėmis supjaustyto ananaso, 3 arbatinių šaukštelių cukraus, 1 žaliosios citrinos sutarkuotos žievelės, šaukšto ištirpinto sviesto.
Papuošti reikės:
6 citrinos griežinėlių, 6 mėtų lapelių.
Kaip gaminti
* Į nedidelį dubenėlį supilkite vandenį, į jį suberkite želatiną, pamaišykite ir palikite, iki išbrinks (maždaug 5 min.).
* Puode ant vidutinio karštumo ugnies kaitinkite vyną, gazuotą vandenį, likerį ir cukrų, iki šis ištirps. Supilkite citrinos sultis ir želatiną. Pakaitinkite, iki želatina galutinai ištirps. Mišinį išpilstykite į 6 stiklinius indelius ir padėkite šaltai – kad sustingtų.
* Ananaso griežinėlius suverkite ant medinių iešmelių, pavoliokite cukraus ir žaliosios citrinos žievelių mišinyje. Kepkite ant vidutinio karštumo žarijų. Iškeptus aptepkite sviestu.
* Želė papuoškite citrinos griežinėliais, mėtų lapeliais ir patiekite su keptais ananasais.