Rizotas su voveraitėmis

Patikimiausi grybai – voveraitės. Netgi turgelyje pirkdamas neapsigausi – beveik niekada nebūna kirmyti. Voveraitės su bulvėmis – daugelio išbandytas receptas. O rizotas (daugiaryžis)?

Reikės:

stiklinės ryžių,

100 g šaltai rūkytos šoninės,

1 stiklinės virtų voveraičių,

šaukšto sviesto,

2 šaukštų grietinėlės,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

druskos,

pluoštelio petražolių.

Kaip gaminti

* Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.

* Šoninę smulkiai supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kad lašinukai ištirptų. Tada suberkite voveraites, pakepinkite šiek tiek. Sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę, maišykite ir keletą minučių kaitinkite.

* Rizotą sudėkite į lėkštes. Užberkite pipirų ir sukapotų petražolių. Skanu su pomidorais, agurkais. 

Daugiau patiekalų su ryžiais receptų:

Močiutės balandėliai. Tradicinis receptas

Kulinarinė pamoka: gaminame dolma su aviena

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis