Patikimiausi grybai – voveraitės. Netgi turgelyje pirkdamas neapsigausi – beveik niekada nebūna kirmyti. Voveraitės su bulvėmis – daugelio išbandytas receptas. O rizotas (daugiaryžis)?
Reikės:
stiklinės ryžių,
100 g šaltai rūkytos šoninės,
1 stiklinės virtų voveraičių,
šaukšto sviesto,
2 šaukštų grietinėlės,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
pluoštelio petražolių.
Kaip gaminti
* Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.
* Šoninę smulkiai supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kad lašinukai ištirptų. Tada suberkite voveraites, pakepinkite šiek tiek. Sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę, maišykite ir keletą minučių kaitinkite.
* Rizotą sudėkite į lėkštes. Užberkite pipirų ir sukapotų petražolių. Skanu su pomidorais, agurkais.
Daugiau patiekalų su ryžiais receptų: