Įdarų pomidorams yra įvairių. Kepimo būdų – taip pat. Juos galima kepti ne tik orkaitėje, bet netgi ant žarijų. Būtent kietesni – atvežtiniai pomidorai tinkamesni kepti ant grotelių, nes nuo karščio pernelyg nesuminkštėja. Išbandykite abu pomidorų kepimo būdus. Štai receptai:
Ant žarijų kepti pomidorai
Reikės:
10-12 didesnių pomidorų,
300-400 g fetos,
pluošto petražolių (arba bazilikų),
80 g sviesto,
10-12 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
trupučio aliejaus.
Kaip gaminti
* Sviestą padėkite į šaldiklį.
* Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite vidų.
* Petražoles smulkiai sukapokite. Pusę jų sumaišykite su feta. Padalinkite šį fetos mišinį į pomidorų puseles.
* Likusias petražoles suberkite į elektrinė trintuvę su džiūvėsėliais ir sviestu iš šaldiklio. Viską sutrinkite ir užberkite ant fetos pomidoruose.
* Aliejumi patepkite pomidoru sieneles, kad šios kepdamos labai nesutrūkinėtų.
* Kepkite, kol trpiniai ims skrusti.
Orkaitėje kepti pomidorai
Reikės:
5-6 pomidorų,
200 g maltos mėsos,
100 varškės sūrio su kmynais,
trupučio aliejaus,
šaukšto sviesto,
šaukšto majonezo,
mėgstamų prieskonių,
saujelės šviežių bazilikų lapelių.
Kaip gaminti
* Pomidorus nuplaukite, nupjaukite „kepurėles“, išskobkite.
* Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, pakepinkite įkaitintame svieste.
* Maltą mėsą sumaišykite su prieskoniais ir majonezu. Pripildykite išskobtus pomidorus, įspauskite į mėsą po kelis gabaliukus sūrio.
* Pomidorus iš išorės patepkite aliejumi, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Likus kepti 10-15 min. uždėkite „kepurėles“.
* Patiekite su bazilikų lapeliais.
Daugiau kulinarinių pamokų: