Kriaušės ir šokoladas – puikus derinys. Pyragui rinkitės kietesnes, nepernokusias kriaušes, kad šios kepdamos labai neištižtų.
Tešlai reikės:
130 g sviesto,
350 ml miltų,
1 citrinos žievelės,
1-2 šaukštų cukraus.
Įdarui reikės:
5-6 kietų kriaušių,
200 g šokolado,
šaukšto lydyto sviesto.
Kaip gaminti
*Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
* Miltus, nutrakuotą citrinos žievelę ir cukrų sumaišykite, sudėkite susmulkintą šaltą sviestą, įpilkite du šaukštus vandens ir viską peiliu sukapokite.
* Suminkykite tešlą ir ja išklokite apskritos išimamu dugnu skardos dugną bei neaukštus kraštus. ( Į skardą galima įkloti kepimo popieriaus – kepinys garantuotai neprikibs prie skardos sienelių).
* Pusę šokolado sutarkuokite, o likusį sulaužykite gabaliukais, sumeskite į dubenį ir šį įmerkite į karštą vandenį, kad šokoladas ištirptų.
* Pusę tarkuoto šokolado paskleiskite ant tešlos skardoje.
* Kriaušių puseles „pilvukais“ į viršų sudėkite ant šokoladu pabarstytos tešlos skardoje. Apliekite kriaušes ištirpintu sviestu.
* Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.
*Atvėsintą pyragą šaukštu aplaistykite ištirpintu šokoladu ir apiberkite likusiomis jo drožlėmis.
Daugiau skanėstų receptų: