Kriaušių ir šokolado krepšelis

Kriaušės ir šokoladas – puikus derinys. Pyragui rinkitės kietesnes, nepernokusias kriaušes, kad šios kepdamos labai neištižtų.

 

Tešlai reikės:

130 g sviesto,

350 ml miltų,

1 citrinos žievelės,

1-2 šaukštų cukraus.

Įdarui reikės:

5-6 kietų kriaušių,

200 g šokolado,

šaukšto lydyto sviesto.

Kaip gaminti

*Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.

* Miltus, nutrakuotą citrinos žievelę ir cukrų sumaišykite, sudėkite susmulkintą šaltą sviestą, įpilkite du šaukštus vandens ir viską peiliu sukapokite.

* Suminkykite tešlą ir ja išklokite apskritos išimamu dugnu skardos dugną bei neaukštus kraštus. ( Į skardą galima įkloti kepimo popieriaus – kepinys garantuotai neprikibs prie skardos sienelių).

* Pusę šokolado sutarkuokite, o likusį sulaužykite gabaliukais, sumeskite į dubenį ir šį įmerkite į karštą vandenį, kad šokoladas ištirptų.

* Pusę tarkuoto šokolado paskleiskite ant tešlos skardoje.

* Kriaušių puseles „pilvukais“ į viršų sudėkite ant šokoladu pabarstytos tešlos skardoje. Apliekite kriaušes ištirpintu sviestu. 

* Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.

*Atvėsintą pyragą šaukštu aplaistykite ištirpintu šokoladu ir apiberkite likusiomis jo drožlėmis.

Daugiau skanėstų receptų:

Kulinarinė pamoka: prancūziškas desertas

Pyragas su kremu ir serbentais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis