Makaronai – daugelio mėgstamas patiekalas. Ypač vaikai dažnai jų prašo. Kaip įvairiau juos paruošti? Siūlome receptą su pomidorais.
Reikės:
250 g makaronų,
4-5 vidutinio dydžio (arba 10-12 vynuoginių) pomidorų,
1 svogūno ropelės,
3-4 lapelių baziliko,
druskos,
šaukšto sviesto,
aliejaus kepimui,
rupučio pipirų.
Kaip gaminti
* Užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir išvirkite makaronus.
* Pomidorus šiek tiek įpjaukite ir panardinkit e į verdantį vandenį – bus lengviau nulupti odelę. Išgriebkite iš vandens ataušti.
* Svogūną nulupkite, nuplaukite ir labai smulkiai supjaustykite. Suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir pamaišant kepkite, kol ims rusvėti.
* Pomidorus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į keptuvę prie svogūnų, įberkite druskos ir maišant kepinkite apie 10 min. Baigiant kepti įmaišykite ir ištirpinkite sviestą bei sukapotus bazilikų lapelius.
* Išvirtus makaronus sukratykite į dubenį, užpilkite pomidorų padažą ir išmaišykite. Skanu pagardinti tarkuotu fermentiniu sūriu, žalumynais.
Daugiau patiekalų su makaronais receptų: