Nesaldus apkepas su cukinijomis ir sūriu

Ne Lietuvoje šis patiekalas žinomas kaip clafoutis. Jis būna ir nesaldus. Jam kepti reikės keraminio indo maždaug 14 cm skersmens. Arba 2-4 mažesnių indelių.

Reikės:

2 kiaušinių,

50 g rikotos arba grietinėlės sūrio,

90 g natūralaus jogurto arba kefyro,

2 vidutinio dydžio cukinijų,

60 g Ementalio sūrio,

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

žiupsnelio džiovinto raudonėlio.  

Kaip gaminti

* Kiaušinius plakite su jogurtu ir rikota. Įmaišykite rupiai sutarkuotą Ementalio sūrį, druską pipirus, raudonėlį.

* Cukinijas nuplaukite ir labai plonai išilgai supjaustykite.

* Plakinį supilkite į sviestu pateptą formą.

* Iš cukinijų juostelių susukite roželes ir susmeikite į plakinį. Arba rupiai sutarkuotas cukinijas sumaišykite su plakiniu.

* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų:

Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis