Ravioliai su moliūgų, varškės ir špinatų įdaru

Raviolių įdarui, be moliūgo, reikia žalumynų. Tai gali būti: špinatai, bazilikai, meškiniai česnakai, dilgėlės.

 

Tešlai reikės:

apie 300 g miltų,

apie 200 g moliūgų minkštimo tyrės,

druskos.

Įdarui reikės:

120 g maltų džiūvėsėlių,

120 g tarkuoto kietojo sūrio,

100 g rikotos arba varškės,

1 citrinos žievelės,

30 g razinų, išmirkytų rome,

2 šaukštų labai smulkiai sukapotų špinatų,

druskos.

 

Padažui:

tirpinto sviesto,

tarkuoto kietojo sūrio.

 

Kaip gaminti

* Moliūgo gabalus pakepinkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atvėsinkite, nupjaukite žievę, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite iki košės.

* Suberkite miltus, druską ir išmaišius suminkykite kočiojimui tinkamą tešlą. Jeigu trūksta miltų, dar įberkite. Jei per kieta – įpilkite truputį vandens. Kad tešla nedžiūtų, apdenkite ją drėgnu rankšluosčiu, ir ruoškite įdarą.

* Šakute išmaišykite varškę su tarkuotu kietuoju sūriu, įmaišykite likusius komponentus. Paruoškite vientisą masę.

* Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite maždaug 5 cm skersmens apskritimus. Į vidurį dėkite po šaukštelį įdaro ir užlipdykite tešlos kraštus.

* Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 10-15 min. Išvirę ravioliai iškyla į paviršių.

* Patiekite užpiltus tirpintu sviestu ir pabarstytus sūriu.   

Daugiau patiekalų be mėsos receptų:

Savaitgalio meniu: žuvis ir šokoladinis pyragas

Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis