Patiekalui tinka pieniškos, rūkytos, paukštienos, kiaulienos dešrelės. Kaskart šį patiekalą bandykite su kitokiomis. Jei pupeles naudosite nekonservuotas, džiovintas užmerkite šaltame vandenyje iš vakaro – greičiau išvirs.
Reikės:
stiklinės ryžių.
2-3 dešrelių,
stiklinės virtų arba konservuotų pupelių
2-3 salierų kotų,
druskos, pipirų,
mėgstamų prieskonių,
trupučio sviesto arba aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Arba stiklinei ryžių įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Nusunkite, jei išvirus ryžiams liks dar kiek vandens.
* Pupeles, jei konservuotos, nusunkite.
* Dešreles supjaustykite griežinėliais, suberkite į įkaitintą sviestą, užberkite pipirų, maišant pakepinkite.
* Saliero kotus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pagardinkite jūsų mėgstamais prieskoniais ar prieskoninėm žolelėm.
Daugiau patiekalų su ryžiais bei pupelėmis receptų: