Ryžiai su dešrelėm, pupelėm ir salierais

Patiekalui tinka pieniškos, rūkytos, paukštienos, kiaulienos dešrelės. Kaskart šį patiekalą bandykite su kitokiomis. Jei pupeles naudosite nekonservuotas, džiovintas užmerkite šaltame vandenyje iš vakaro – greičiau išvirs.

Reikės:

stiklinės ryžių.

2-3 dešrelių,

stiklinės virtų arba konservuotų pupelių

2-3 salierų kotų,

druskos, pipirų,

mėgstamų prieskonių,

trupučio sviesto arba aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Arba stiklinei ryžių įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Nusunkite, jei išvirus ryžiams liks dar kiek vandens.

* Pupeles, jei konservuotos, nusunkite. 

* Dešreles supjaustykite griežinėliais, suberkite į įkaitintą sviestą, užberkite pipirų, maišant pakepinkite.

* Saliero kotus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pagardinkite jūsų mėgstamais prieskoniais ar prieskoninėm žolelėm.

Daugiau patiekalų su ryžiais bei pupelėmis receptų:

Vegetariškas plovas su įvairiomis daržovėmis

Šiupininė su pupelėmis ir daržovėmis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis