Penkių daržovių troškinys

Daržovių troškinys lyg tiršta daržovių sriuba. Jam paruošti pasirinkite mėgstamą sultinį. Pagardinkite žalumynais, prieskoniais.

Reikės:

0,2-0,3 l sultinio (paukštienos, jautienos, daržovių),

0,4 kg moliūgo minkštimo be sėklų ir žievės,

1 svogūno ropelės,

300 ml konservuotų pomidorų be odelių,

žalios saldžiosios paprikos,

2 saliero kotų,

alyvuogių aliejaus kepimui,

druskos, pipirų,

2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio.

Kaip gaminti

* Svogūną nulupkite, supjaustykite ir pabarstytus druska gerai apkepinkite aliejuje.

* Salierų kotus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

* Papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

* Konservuotus pomidorus šiek tiek susmulkinkite.

* Moliūgą supjaustykite kubeliais, trumpai pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.

* Sultinį užvirinkite, suberkite į jį visas daržoves ir troškinkite ant nesmarkios ugnies. Įberkite druskos, pipirų. Kai salierų ir moliūgo gabaliukai suminkštės, puodą nukelkite nuo ugnies. Troškinį padalinkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Penkių daržovių troškinys

 

Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų:

Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis