Kepinti kalmarų žiedai su prieskoniais

Truptis egzotikos virtuvėje – kepti kalmarų žiedai. Jie ganėtinai sotūs – iš pradžių gali atrodyti, kad suvalgysite labai daug. Tačiau įpusėjus, nors ir labai skanu, dažniausiai nuomonė pasikeičia.


Reikės:

0,5 kg šviežių kalmarų,

2 arbatinių šaukštelių maltos džiovintos saldžiosios paprikos,

truputėlio aitriosios paprikos,

4 šaukštų pomidorų pastos,

3-4 skiltelių česnako,

saujelės petražolių,

druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

alyvuogių aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Kalmarus supjaustykite žiedais, perliekite vandeniu ir palikite nuvarvėti.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite  sukapotas česnakų skilteles. Ant vidutinio karštumo ugnies kepinkite, kol česnakai taps permatomi.

* Sudėkite į keptuvę kalmarų žiedus ir vis pamaišydami kepinkite apie 3-5 min.

* Supilkite į keptuvę pomidorų pastą, suberkite prieskonius  ir viską pamaišykite. Kepkite apie 3-5 min.

* Suberkite į keptuvę sukapotas petražoles, pamaišykite ir dar truputį pakepinkite viską.

* Patiekite su skrudinta duona.

Daugiau patiekalų be mėsos receptų:

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis