Kulinarinė pamoka: trapus krepšelis su slyvomis

Šį rudenį užderėjo daug slyvų. Kepkite pyragus, virkite džemus iš jų. Bet pirmiausia prisivalgykite kvepiančių šviežių, nuskintų nuo medžių.  

Krepšeliui reikės:

2 trynių,

140 g sviesto,

10-12 nubrauktų šaukštų  miltų,

2 šaukštų cukraus,

žiupsnio druskos.

Įdarui reikės:

apie 0,5 kg slyvų,

2 šaukštų cukraus,

1 šaukštelio cinamono,

trupučio druskos,

2 šaukštų tirpinto sviesto.

Kaip gaminti

* Trynius labai gerai išplakite su puse cukraus ir druska.

* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su likusiu cukrumi. Įmaišykite trynius. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą, kur ji sušals ir sukietės.

Sviestinė tešla šaldytuve sustings, tačiau kočioti nebus sunku

* Iš šaldytuvo tešlą padėkite ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiokite skardos skersmens (apie 23 cm) apskritimą. Įklokite tešlą į skardą, prispauskite tešlą prie sienelių, likučius nuo kraštų padėkite į lėkštutę. Paruoštą kepti krepšelį ir tešlos likučius padėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą.

* Slyvas nuplaukite, nudžiovinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.

* Į elektrinį smulkintuvą sudėkite tešlos likučius, druską, cukrų ir sumaišykite.

Nepamirškite ant slyvų užbarstyti cinamono

* Slyvas sudėkite ant tešlos krepšelio, apšlakstykite tirpintu sviestu, pabarstykite cinamonu,  užberkite tešlos trupiniais iš smulkintuvo ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min.

Daugiau skanėstų receptų:

Kulinarinė pamoka: prancūziškas desertas

Pyragas iš naujo derliaus moliūgų

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis