Šį rudenį užderėjo daug slyvų. Kepkite pyragus, virkite džemus iš jų. Bet pirmiausia prisivalgykite kvepiančių šviežių, nuskintų nuo medžių.
Krepšeliui reikės:
2 trynių,
140 g sviesto,
10-12 nubrauktų šaukštų miltų,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnio druskos.
Įdarui reikės:
apie 0,5 kg slyvų,
2 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio cinamono,
trupučio druskos,
2 šaukštų tirpinto sviesto.
Kaip gaminti
* Trynius labai gerai išplakite su puse cukraus ir druska.
* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su likusiu cukrumi. Įmaišykite trynius. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą, kur ji sušals ir sukietės.
* Iš šaldytuvo tešlą padėkite ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiokite skardos skersmens (apie 23 cm) apskritimą. Įklokite tešlą į skardą, prispauskite tešlą prie sienelių, likučius nuo kraštų padėkite į lėkštutę. Paruoštą kepti krepšelį ir tešlos likučius padėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą.
* Slyvas nuplaukite, nudžiovinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.
* Į elektrinį smulkintuvą sudėkite tešlos likučius, druską, cukrų ir sumaišykite.
* Slyvas sudėkite ant tešlos krepšelio, apšlakstykite tirpintu sviestu, pabarstykite cinamonu, užberkite tešlos trupiniais iš smulkintuvo ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min.
Daugiau skanėstų receptų: