Trečdalis moterų nejaučia jokio malonumo apsipirkinėti

Mitas, kad moterys yra parduotuvių maniakės. Vis daugiau jų prisipažįsta, kad ši veikla joms teikia ne malonumą, o kančią.

Kam nepažįstamas tas jausmas, kai parduotuvės matavimosi kabinoje apsipylusi prakaitu bandai nuplėšti užstrigusį sijoną, į kurį pernelyg optimistiškai tikėjaisi įtilpti, o tuo metu paslaugi ir liekna kaip smilga pardavėja įkiša galvą ir teiraujasi: „Na, kaip – ar tiko?“ Pirkimo malonumas?! Po pusdienio tokių malonumų ilgai nesinori nė kojos kelti į jokią parduotuvę.


Internetinis drabužių pradavimo portalas „Marisota“ D. Britanijoje atliko 2000 moterų apklausą, bandydamads išsiaiškinti, kokius jausmus joms sukelia drabužių pirkimas. Net trečdalis atsiliepusiųjų tvirtino, kad ši veikla joms yra ne malonumas, o tikra kančia. 15 proc. moterų yra netgi apsiverkusios viduryje apsipirkimo proceso. Priežasčių nekęsti apsipirkinėjimo jos išvardino išties daug.

Viena iš dažniausių – nestandartinė figūra. Apkūnumas gerokai sumažina apsipirkimo malonumą, tačiau kankinasi ne tik storulės – pernelyg mažos, liesos, aukštos, ilgomis rankomis, plačiais klubais ir kitais „trūkumais“ besiskundžiančios pirkėjos turi išties ilgai pavargti, kol suranda tinkamą drabužį. Jos turi išsimatuoti daugybę tokių, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodė tinkami, tačiau atsidūrus su juo „akis į akį“ matavimosi kabinoje, tekdavo patirti vieną pralaimėjimą po kito.

Natūralu, kad tokios moterys ima jaustis nenormalios ir tai sukelia pažeminimo jausmą. Net 38 proc. moterų teigė, kad „ant jų joks drabužis neatrodo gražiai“. Beveik pusė jaučiasi nepatogiai bendruose persirengimo kambariuose, viena iš dešimties sakė, kad jaučiasi sutrikusi, kai tenka prašyti didesnio dydžio, beje, lygiai tiek pat (kas dešimta) išgyvena dėl liesumo.

Kad tinkamo drabužio paieškos yra varginantis dalykas, pripažįsta ne tik turinčios nestandartines figūras – ieškant norimo silueto, audinio, kokybės ir kainos, maratonus tenka sukarti ne vienai. Negana to, po šio maratono neretai tenka grįžti namo tuščiomis rankomis, apimtai begalinio nuovargio ir nevilties.

Kita gana paplitusi pirkimo kančios priežastis – pardavėjų arogancija ir įkyrumas. 44 proc. teigė pajutusios niekinamą pardavėjų žvilgsnį dėl to, kad jos neįtilpo į kokį nors drabužį ar neturėjo pakankamai pinigų įsigyti tai, ką rekomendavo pardavėja. Kitas erzino parduotuvės darbuotojų globėjiškumas, įkyriai nešami vienas po kito drabužiai ir patarimai, kurių niekas neprašo.

Tuščiai praleistas laikas – dar viena priežastis nekęsti pirkimo. Kiek malonių darbų būtų galima nuveikti per tas valandas, kurias praleidi lankydama vieną parduotuvę po kitos ir matuodamasi netinkančius drabužius... Trečdalį erzina pernelyg ilgos eilės, didelės žmonių grūstys, ypač per nuolaidų savaites ar prieš šventes.


Mažina šį malonumą ir pinigų trūkumas – tai paminėjo net pusė apklaustųjų.

Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių renkasi apsipirkimą internetu – jis padeda išvengti pažeminimo matavimosi kabonose ir įkyrių pradvėjų, sutaupo laiko ir jėgų. Kiek anksčiau atlikti Europos Sąjungos tyrimai rodo, kad vartotojai, perkantys internetu, yra bent 10 proc. labiau patenkinti nei pirkėjai, apsiperkantys įprastose parduotuvėse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis