Brusketos su burokėliais ir feta

Burokėliai skanu ir kaip užkandis su itališka duona arba skrudinta paprasta duona. Vienas kitas neįprastas komponentas jiems suteikia įdomaus skonio.

Paruošite 4-6 porcijas.

Ruošite 10 min.

Gaminsite 40 min.

 

Reikės:

3 nuplautų, nuskustų ir kubeliais susmulkintų burokėlių,

12 riekelių ciabattos,

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,

40 g gražgarsčių lapelių,

2 svogūnų laiškai, susmulkinti,

50 g sutrupintos fetos,

Užpilui:

2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto,

½ arbatinio šaukštelio cukraus,

1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių,

½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio (arba arbatinio šaukštelio šviežio).

Kaip gaminti

* Indelyje sumaišykite ir suplakite visus užpilo komponentus.

* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.

* Burokėlius suberkite į keptuve, užpilkite pusę paruošto užpilo, užberkite truputį druskos ir kepkite pamaišant apie 30-40 min., kol suminkštės. Palikite atvėsti.

* Ciabattos riekeles patepkite aliejumi, kepkite ant grotelių maždaug po 1 min. kiekvieną pusę, kol truputį apskrus. Palikite atvėsti.

* Iškeptus burokėlius išmaišykite dubenyje su svogūnų laiškais ir gražgarstėmis. Sudėkite ant ciabattos riekelių, užberkite fetos.

Daugiau patiekalų be mėsos receptų:

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis