Reikės:
- 250 g makaronų (spagečių ar tagliatelle)spagečių,
- apie 300 g voveraičių,
- 100-120 g sviesto,
- žiupsnelio druskos,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- svogūno ropelės,
- stiklinės grietinėlės.
Kaip gaminti
* Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.
* Voveraites nuplaukite, jei reikia, susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą. Užberkite druskos ir pamaišant kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 10 min.
* Suberkite prie voveraičių svogūnus ir kepkite dar apie 10-15 min. Baigiant kepti užberkite pipirus.
* Supilkite ant voveraičių ir svogūnų grietinėlę, pamaišykite.
* Makaronus padalinkite į lėkštes, užpilkite ant jų voveraites su padažu.
Greitesnis būdas paruošti patiekalą – voveraites pavirti pasūdytame vandenyje 15-20 min., išgriebti ant išvirtų makaronų ir užberti šiek tiek kietojo sūrio, petražolių.