Makaronai su voveraitėmis ir grietinėlės padažu

Jeigu turgelyje ar parduotuvėje dar aptiksite voveraičių, pabandykite jas paruošti su makaronais.

Reikės:


  • 250 g makaronų (spagečių ar tagliatelle)spagečių,
  • apie 300 g voveraičių,
  • 100-120 g sviesto,
  • žiupsnelio druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  • svogūno ropelės,
  • stiklinės grietinėlės.


Kaip gaminti


* Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.


* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.


* Voveraites nuplaukite, jei reikia, susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą. Užberkite druskos ir pamaišant kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 10 min.


* Suberkite prie voveraičių svogūnus ir kepkite dar apie 10-15 min. Baigiant kepti užberkite pipirus.


* Supilkite ant voveraičių ir svogūnų grietinėlę, pamaišykite.


* Makaronus padalinkite į lėkštes, užpilkite ant jų voveraites su padažu.


Greitesnis būdas paruošti patiekalą – voveraites pavirti pasūdytame vandenyje 15-20 min., išgriebti ant išvirtų makaronų ir užberti šiek tiek kietojo sūrio, petražolių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis