Aromatiniu romu pagardinti obuolių krepšeliai

Ypatingai paruošti krepšeliai su obuolių skiltelėmis – desertas suaugusiesiems.


(8 krepšeliai)

Reikės:

300 g miltų,

100 g cukraus,

1 pakelio vanilinio cukraus,

žiupsnelio druskos,

1 kiaušinio

200 g sviesto,

4 obuolių (tinkamiausi rūgštesni),

2-3 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių,

75 g graikinių riešutų,

250 g abrikosų džemo,

8 valgomųjų šaukštų aromatinio romo STROH 80,

1 valgomojo šaukšto cukraus pudros,

mėtų lapelių papuošimui,

sviesto formelėms patepti.

Kaip gaminti

* Sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinį ir sviestą (supjaustytą mažais gabaliukais). Išminkykite iki vientisos masės, suformuokite rutulį. Uždengtą tešlą padėkite 30 min. į šaldytuvą.

* Kol tešla šąla, nuplaukite obuolius, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Obuolių skilteles apšlakstykite citrinos sultimis.

* Sumalkite 50 g graikinių riešutų, likusius susmulkinkite.

* Patepkite formeles sviestu (rekomenduojamos – 12 cm skersmens).

* Pabarstykite darbastalį miltais. Tešlą iš šaldytuvo iškočiokite taip, kad galėtumėte iš jos išspausti 12 apskritimų (maždaug 14 cm skersmens).  Išspaustus apskritimus sudėkite į formeles, prispauskite sieneles, tešlos perteklių pašalinkite.

* Ant tešlos sudėkite sumaltus graikinius riešutus. Ant jų gražiai išdėliokite obuolių skilteles. Formeles pašaukite į įkaitintą 200 C orkaitę ir kepkite 20-25 min.

* Abrikosų džemą sudėkite į puodą ir pakaitinkite jį ant silpnos ugnies. Kai šis suskystės, perkoškite per sietelį.

* Iškepusius pyragaičius atsargiai išimkite formelių, apliekite obuolių skilteles šiltu perkoštu džemu.

* Padalinkite aromatinį romą STROH į 2 dalis. Vieną dalį supilkite į metalinį samtį. Atsargiai padekite aromatinį romą STROH 80 ir degantį jį atsargiai užpilkite ant obuolių. Tą patį padarykite su likusia romo dalimi. Palaukite, kol romas formelėse baigs degti.

* Papuoškite krepšelius smulkintais graikiniais riešutais, cukraus pudra ir mėtų lapeliais.

Rekomenduojama patiekti su vaniliniais arba graikinių riešutų skonio ledais.

Dalyvaukite konkurse „Už receptus su romu – vertingi prizai virtuvei“ ir laimėkite prizų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis