Trapūs ir nesaldūs bulvių sausainiai

Kitaip dar šie sausainiai iš virtų bulvių vadinami kroketais. Receptas turėtų patikti tiems, kas mėgsta bulvių patiekalus, kuriems paruošti beveik nereikia riebalų.

Reikės:
0,5 kg bulvių,
kiaušinio,
kiaušinio trynio,
3 arbatinių šaukštelių sviesto,
valgomojo šaukšto sukapotų petražolių lapelių,
druskos, pipirų,
malto muskato riešuto,
aliejaus.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite.
* Atvėsusias sumalkite mėsmale, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Įdėkite sviestą ir nuolat maišant pakaitinkite ant silpnos ugnies.
* Puodą nukelkite nuo viryklės, į masę įmaišykite kiaušinį ir trynį, suberkite petražoles. Viską gerai išmaišykite.
* Paruoštą masę sudėkite į kulinarinį maišelį ir aliejumi pateptoje kepimo formoje išspauskite vienodo dydžio kroketus.
* Kepkite apie 12–15 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis