Kulinarinė išmonė padėjo laimėti prabangų kambarį (RECEPTAI)

Konkurso intriga, kas taps prabangaus studentiško bendrabučio kambario šeimininkėmis, jau paaiškėjo. Vilniaus kolegijos bendrabutyje „Zanussi“ įrengto kambario patogumais šiemet naudosis dvi šios kolegijos ekonomikos fakulteto studentės.

Iki šiol atskirai gyvenusios konkurso nugalėtojos antrakursės Miglė Razmytė ir Indrė Pusvaškytė surinko didžiausią komisijos balų sumą ir trečiąją kulinarinio iššūkio vietą. Savo anketoje Miglė ir Indrė nurodė, kad patogi aplinka padės joms daugiau bei geriau mokytis, ir, kadangi abi studijuoja buhalterinę apskaitą, kartu pasiruošti atsiskaitymams.

„Zanussi“ kambarys – tai Vilniaus kolegijai priklausiančiame bendrabutyje (Didlaukio g. 63) įrengti mini apartamentai, kurių interjerą sukūrė architektė R.Bagdzevičiūtė. Dvigubai didesniame, nei įprasta studentams - 37 kv. m. plote - yra ne tik reikalingi baldai, bet ir maisto ruošai bei drabužių priežiūrai reikalingi buitiniai prietaisai – šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, mikrobangų krosnelė, gartraukis, virdulys, plaktuvas, smulkintuvas, indaplovė, skalbyklė ir dulkių siurblys.

M.Razmytė ir I.Pusvaškytė
M.Razmytė ir I.Pusvaškytė
Organizatorių archyvas
Už gyvenimą šiame kambaryje šeimininkės mokės įprastą mokestį, kaip ir iki šiol, ir studentų bendrabučiui neįprasta prabanga mėgausis iki kitų mokslo metų pradžios.

Šiuo Vilniaus kolegijos kartu su rėmėju UAB „Electrolux“ (ir buitinės technikos prekiniu ženklu „Zanussi“) įgyvendinamu projektu siekiama kasmet paskatinti studentus, kure sėkmingai derina studijavimą ir studentavimą, yra išradingi, dalyvauja visuomeninėje (studentų ar kitoje) veikloje.

Kulinarinio iššūkio receptai
Viena iš konkurso prabangiam kambariui laimėti užduočių buvo patiekalo iš bulvių gaminimas. „Skonių studijoje“ varžytuvės vyko linksmai, o rezultatų laukimas buvo emocingas. Pristatome pirmų trijų vietų laimėtojas ir jų pasirinktus receptus.

Kulinarinio iššūkio I vietos nugalėtojų Gretos Bagdonaitės ir Simonos Tratulytės ruoštas patiekalas:

Šokoladinė intriga
Reikės:

100 g sviesto,
100 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
5 kiaušinių tryniai,
200 g maltų migdolų,
pusė tarkuotos citrinos žievelės,
400 g virtų sumaltų bulvių,
75 g manų kruopų,
3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
sviesto skardai ištepti,
3-4 valgomųjų šaukštų maltų džiūvėsių,
5 kiaušinių baltymų.

Aptepui:
3 valgomųjų šaukštų abrikosų džemo,
3 valgomųjų šaukštų vandens.

Glaistui:
100 g pieninio šokolado,
100 g juodojo šokolado,
20 g sviesto,
2 valgomųjų. šaukštų vandens.

G.Bagdonaitė ir S.Tratulytė
G.Bagdonaitė ir S.Tratulytė "Šokoladoinė intriga"
Organizatorių archyvas
Kaip gaminti
* Sviestą iki putų ištrinti su cukrumi ir druska, po vieną įplakti trynius, įmaišyti riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėti į šalį brinkti.
* Sviestu išteptą skardą pabarstyti džiūvėsėliais.
* Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į bulvių masę. Tada ją sukrėsti į kepimo indą.
* Kepti apie 45 min. 200 laipsnių orkaitėje. Atvėsinti ant grotelių.
*Abrikosų džemą sumaišyti su vandeniu ir aptepti pyrago paviršių. Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpinti karšto vandens vonelėje, gerai išmaišyti ir aplieti pyragą.

Kulinarinio iššūkio II vietos nugalėtojų Veronikos Liachovič ir Beatričės Lukaševičiūtės gamintas patiekalas:

Traškūs bulvių piršteliai, arba Nebūk vienas kaip pirštas
Reikės:
500 g virtų bulvių,
2 kiaušinių,
100 g krakmolo (maždaug 3 šaukštai),
100 g maltų džiūvėsėlių,
50 g karštai rūkytos šoninės,
100 g fermentinio sūrio,
aliejaus kepimui.

Padažui:
100 g grietinės,
50 g majonezo (maždaug 2 valgomieji šaukštai),
1 mažo agurko,
mažo svogūno,
1 skiltelės česnako,
trupučio krapų,
žiupsnelio pipirų,
žiupsnelio druskos.

V.Liachovič ir B.Lukaševičiūtės
V.Liachovič ir B.Lukaševičiūtės "Bulvių piršteliai"
Organizatorių archyvas
Kaip gaminti
* Išvirti bulves pasūdytame vandenyje. Išvirus nusunkti, sutrinti, įmušti kiaušinį, įberti krakmolą ir viską sumaišyti.
* Supjaustytą sūrį ir šoninę įvynioti į bulvių masę ir suformuoti pailgus pirštelius.
* Pirštelius apvolioti išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
* Skrudintuvėje arba puode įkaitinanti aliejų iki 80 laipsnių ir kepti, iki apskrus (apie 5 min.)
* Padažui išmaišyti grietinę, majonezą, krapus, česnaką, svogūną, sutarkuotą agurką, druską, pipirus.

Kulinarinio iššūkio III vietos laimėtojų bei konkurso nugalėtojų M.Razmytės ir I.Pusvaškytės gamintas patiekalas:

Bulvių vyniotinis „Vyniok su manimi“
Tešlai reikės:
4 bulvių,
100 g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio,
druskos.

Įdarui:
100 g rūkytos šoninės,
1 morkos,
pusės poro,
100 g pievagrybių,
trupučio aliejus,
mėgstamų prieskonių.

Padažui – grietinės.
Papuošimui – petražolių.

Kaip gaminti
* Bulves išvirti su lupenomis.
* Keptuvėje pakepinti morkas, porą, šoninę bei pievagrybius.
* Bulves nulupti, sugrūsti, įdėti kiaušinio trynį, druskos, sūrio.
* Ant kepimo popieriaus sudėti tešlą ant viršaus sudėti įdarą ir susukti vyniotinį.
* Vyniotinį aptepti išplaktu kiaušinio baltymu bei sūriu.
* Kepti 30 min. 200 laipsnių orkaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis