Blynai su karamelės padažu ir greipfrutas su maskarponės sūriu

Kam - valgis, kam - tik desertas.

Blynai su karamelės padažu
(2 porcijos)
Reikės:

2 kiaušinių, cukraus, 200 g miltų, šlakelio vandens, karamelės kremo, kriaušių. Karamelės kremui paruošti: 6–7 šaukštų cukraus, 100 g sviesto, 200 ml grietinėlės.
Kaip gaminti. Nuo baltymų atskirtus kiaušinių trynius išplakite su 3–4 šaukštais cukraus. Tada įpilkite šlakelį vandens (arba pieno), suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kitame dubenyje iki tirštų putų išplakite kiaušinių baltymus su šaukšteliu cukraus, sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš vienos pusės, kol paviršiuje susidarys burbuliukų, tada apverskite ir apie pusę minutės apkepkite kitą pusę. Patiekite su karamelės kremu ir supjaustytomis kriaušėmis. Paruoškite kremą. Ant nedidelės ugnies ištirpdykite cukrų, kol įgaus rusvą atspalvį. Lėtai supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Tada neskubėdami supilkite kambario temperatūros grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Greipfrutas su maskarponės kremu
(2 porcijos)
Reikės: 1 greipfruto, 100–150 g maskarponės sūrio, baltojo ir rudojo cukraus. 

Kaip gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Greipfrutą perpjaukite pusiau ir kiekvieną pusę įpjaukite aplinkui, stengdamiesi nepažeisti odelės. Apibarstykite 1–2 šaukšteliais rudojo cukraus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Kol kepa, išplakite maskarponės sūrį su 2–3 šaukštais baltojo cukraus. Greipfrutą patiekite karštą arba šaltą su maskarponės kremu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis