Trinta špinatų sriuba

Šių lapinių daržovių prekybos centruose rasite ištisus metus. Išbandykite sriubą iš jų su skirtingais pagardais – skrudinta balta duona, kumpiu, mėlynųjų pelėsių sūriu.

Reikės:
1,5 l daržovių sultinio,
1 kg virtų bulvių,
svogūno ropelės,
2 šaukštų sviesto,
žiupsnelio druskos,
trupučio pipirų,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
apie 200 g špinatų,
200 ml grietinėlės,
3-4 baltos duonos riekelių.

Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite ištirpintame svieste su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukratykite į puodą su sultiniu ir virkite apie 20 minučių.
* Špinatus nuplaukite, sutrinkite elektrine trintuve ir sukrėskite į sriubą.
* Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
* Duoną supjaustykite kubeliais, paskrudinkite 200 laipsnių orkaitėje, iki ims rusvėti. Užberkite paskrudusius kubelius ant sriubos lėkštėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis