Kodėl karjera geriau nei seksas

Panašu, kad moterys atsikando sekso. Ne tik atsikando, bet netgi atsivalgė. Kaip kitaip paaiškinsi stulbinančius tyrimų rezultatus, jog vis didesnė dalis jų seksą mieliau pakeistų pyragaičiu, apsipirkinėjimu ar net tokiu nykiu reikalu kaip karjera.

Pyragaičius vyrai mums atleidžia (ak, tos smaližės!). Apsipirkinėjimą - su sąlyga, kad nesinaudosim jų kreditinėmis kortelėmis ir nesitempsim kartu į parduotuvę. Bet karjera... Tai priverčia vyrus mėlynuoti iš pykčio. Negana to, kad dieną okupuojam jų šventą teritoriją, dar ir naktį neįsileidžiam į lovą. Bet aš karjeros moteris suprantu. Nes daugeliu atvejų karjera yra tiesiog geresnė už seksą. Ir štai kodėl.

Karjera gali didžiuotis. Viskas, kas liudija apie tavo karjeros pasiekimus, sulaukia aplinkinių pagarbos. "Armani" kostiumėlis. "Manolo Blahnik" aukštakulniai. Sidabrinis "Bentley" kieme. "Louis Vuitton" rankinė. Rankų darbo krokodilo odos vizitinių kortelių dėklas, iš kurio atsainiu mostu ištrauki savąją su išdidžiu užrašu: "Tarptautinės  įmonės  XXX  koordinatorė Baltijos šalims". O pabandyk didžiuotis savo seksualumu? Pabandyk prakrypuoti vilingai vizgindama klubais, aptempais blizgiu mini sijonu, ir gundančiai primerkusi akis ištiesk kam nors kortelę su užrašu: "Išpildysiu bet kokius įgeidžius. Visą parą." Dėmesio, aišku, sulauksi, bet tik ne pagarbos. Įdomu, kodėl? Juk žiūrint objektyviai, norint pasiekti sekso virtuoziškumo aukštumų reikia ne mažiau talento ir atsidavimo, nei kopiant karjeros laiptais. Ir viską pasieki savo sūriu prakaitu, be jokių ryšių, protekcijų ir sėkmės faktoriaus.

Karjera neša pinigus. Kuo daugiau uždirbi šioje srityje, tuo kietesnė esi. Seksas irgi gali duoti šiokio tokio pelno, bet kuo daugiau imi uždirbti šioje srityje, tuo ant žemesnio visuomenės laiptelio atsistoji.

Karjeros galimybės su amžiumi tik didėja. Gal ir sunku pradėti karjerą būnant 50 - ies, bet jei būdama dvidešimtmetė tinkamai startuoji, sulaukusi 50 - ies jau gali būti ohoho... O sekso? Pačios žinom, kaip yra. Darbo stažas čia nėmaž nevertinamas. Kaip sėkmingai bestartuotum dvidešimties (ar dar anksčiau), jau po dešimtmečio imsi jaustis pamažu iškrentanti iš rinkos.

Karjera suteikia ilgalaikį pasitenkinimą. Tu vis tobulėji, vis garsėji, vis reikšmingėji... Iš pradžių mėgaujiesi pačia veikla, paskui jos rezultatais. O seksas? Veikla gal ir gali pasimėgauti (kad ir kokia trumpa ji būtų), bet rezultatai... Beje, ką jūs vadinate rezultatais? Tas 7 orgazmo sekundes? Ar neplanuotą nėštumą?

Ir vis dėlto yra vienas apektas, dėl kurio seksas pranašesnis už karjerą - seksualias moteris vyrai labiau myli nei karjeristes. Tai aišku ir be rinkos tyrimų.

Bet kas sako, kad karjeristės netinkamos lovoje?  Jei vyrai įstengtų jas kokiais nors gudriais triukais ar magiškais ritualais iki tos lovos nusivilioti, atrastų labai daug jų pliusų.

Jos kvepia "Chanel", o ne kopūstų sriuba.

Jos yra aktyvios - užuot laukusios, kol jas patenkinsi, pačios pasiima tai, ko nori.

Jos nebijo naujovių.

Nenaudoja sekso kaip galimo pajamų šaltinio, nes pačios uždirba pakankamai. Todėl gali būti tikras - jei karjeristė su tavimi mylisi, tai tik todėl, kad tavęs geidžia, o ne todėl, kad iš tavęs ko nors nori. (Nebent nuo tavęs priklauso jos tolesnė karjera.) 

Gal jos kiek valdingos, bet tai nebūtinai taisyklė. Seksologai paliudytų, kad daugybė žmonių, kurie dieną atrodo grėsmingi kaip liūtai, naktį virsta murkiančiais katinėliais. Kompensacijos mechanizmas.

Iš jo išplaukia dar vienas neabejotinas karjeristės privalumas - pasiguldęs tokią į lovą, pelnytai gali didžiuotis. Juk viena yra laimėti naivios kvailutės širdį, ir visai kas kita jausti, kaip tavo rankose it šiltas molis tirpsta ta, prieš kurią vos prieš kelias valandas drebėjo keli šimtai ar net tūkstančiai pavaldinių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis