Paukštienos ir obuolių salotos

Nekaloringos, sočios ir gaivios salotos skanu ir priešpiečiams, ir pietums, ir vakarienei. Vietoj obuolių į salotas galima įpjaustyti kriaušių.

Reikės:
1 paukštienos krūtinėlės,
100 g kininio kopūsto,
1 didelio obuolio,
šaukšto granatų sėklų,
šaukštelio juodųjų sezamų sėklų,
2 šaukštų natūralaus jogurto,
žalumynų,
šaukštelio citrinos sulčių,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti
* Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje arba pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis suberkite į dubenį.
* Nuplautus kininio kopūsto lapus supjaustykite juostelėmis, suberkite į dubenį prie vištienos.
* Obuolį nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite juostelėmis, suberkite prie vištienos.
* Jogurtą išmaišykite su aliejumi, druska ir citrinos sultimis, užpilkite ant salotų, pamaišykite. Jeigu trūksta aštrumo, užberkite maltų juodųjų pipirų.
* Ant salotų užberkite sezamų ir granatų sėklas. Dekoruokite žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis