Savaitgalio meniu: makaronų sriuba su veršiena ir bandelės

Tiksliau tai valgiaraštis sekmadieniui, kai reikia galvoti, ką rytojaus dieną grįžę iš mokyklos valgys vaikai ir ką įsidės į priešpiečių dėžutę. Pasidalinkite savo idėjomis ir receptais, ką jūsų mažieji labiausiai mėgsta ir ko įdedate jiems į mokyklą užkąsti.

Giedrė Barauskienė
Giedrė Barauskienė
Asmeninio archyvo nuotr.
Skaidri sriuba su makaronais ir veršienos kukuliukais
Kad mėgstama sriuba vaikams nepabostų, kaskart keiskite mėsą, makaronus.

Reikės:
3 l vandens,
0,5 kg veršienos,
1 kiaušinio,
1 morkos,
1 svogūno,
200 g saliero šaknies,
trupučio sviesto,
dviejų saujelių kriauklės formos makaronų,
laurų lapelio,
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
po 3, 4 kvapiuosius ir juoduosius pipirus,
druskos.

Kaip gaminti
* Nuskustą morką ir nuluptą saliero gabaliuką susmulkinkite ir keptuvėje pamaišydami šiek tiek pakepinkite su trupučiu sviesto ant smarkios ugnies.
*Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, maltais pipirais ir druska.
* Į verdantį vandenį sumeskite peiliu subadytą svogūną ir pakepintas daržoves. Virkite apie 15–20 min. Tada sumeskite makaronus, lauro lapelį, pipirus ir pamaišykite.
* Iš maltos mėsos suformuotus kukuliukus sumeskite į sriubą. Ragaukite. Kai mėsa ir makaronai bus išvirę, pilkite į lėkštes ir kvieskite šeimyną. Tik nepamirškite išgriebti svogūno.

Žurnalas "Moteris"
P. S.
Jeigu norite, kad sriuba būtų skaidresnė, kukuliukus virkite atskirai – iš sriubos pasemtame sultinyje. O pačią sriubą, prieš įmesdami makaronus ir atskirai išvirtus kukuliukus, perkoškite per sietelį – tada neliks jokių „nereikalingų“ komponentų.

Bandelės, pyragiukai, pyragaičiai
Kepinius išbandykite ir su bemiele sluoksniuota tešla – galbūt ji labiau patiks. 

Reikės:
0,5 kg šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos, 1 išplakto kiaušinio.
Įdarams reikės:
120–140 g juostelėmis fasuoto vytinto kumpio; 180 g varškės, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, 1 valgomojo šaukšto cukraus, 1 valgomojo šaukšto bruknių; 1, 2 morkų, 2 valgomųjų šaukštų kedrų riešutų, aliejaus kepti, druskos; 5, 6 valgomųjų šaukštų fetos, 1 arbatinio šaukštelio svogūnų (arba sezamų) sėklų.

Kaip gaminti

Pyragiukai su morkomis ir riešutais
* Atšildytą tešlą supjaustykite kvadratėliais, išklokite jais keksiukų formeles.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite, stambiai sutarkuokite ir apie 7–10 min. pakepinkite keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus.
* Nuėmę nuo viryklės suberkite kedrų riešutus, įberkite druskos, išmaišykite ir šaukštu išdalykite į tešla išklotas keksiukų formeles.

Bandelės su kumpiu
* Atšildytą tešlą supjaustykite 2–3 cm pločio juostelėmis.
* Vytinto kumpio juosteles perpjaukite perpus ir išilgai.
* Tešlos juosteles patepkite kiaušinio plakiniu, ant viršaus uždėkite kumpio juostelę ir suvyniokite į roželę.

Bandelės su feta
* Atšildytą tešlą supjaustykite kvadratėliais, ant jų (per vidurį) dėkite po 1, 2 arbatinius šaukštelius fetos.
* Tešlą sulankstykite taip, kad išeitų trikampėlis.
* Viršų patepkite kiaušinio plakiniu, užberkite svogūnų (arba sezamų) sėklų.

Pyragaičiai su varške
* Atšildytą tešlą supjaustykite kvadratėliais.
* Varškę sumaišykite su grietine ir cukrumi, įberkite bruknių.
* Po šaukštą įdaro dėkite ant tešlos kvadratėlių (per vidurį), tešlą sulankstykite, kad gautųsi trikampėliai. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu.

Visus šiuos pyragaičius ir bandeles kepkite 180–200 °C orkaitėje, iki tešla išsipūs ir ims gražiai rusvėti.

Nuotraukos - autorės

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis