Bulvių apkepas su žuvimi

Taupantieji laiką dažnai renkasi orkaitėje ruošiamus patiekalus – prie jų nereikia stovėti, vartyti. Na, nebent kartas nuo karto užmesti akį – ar gražiai kepa.

Reikės:
1 kg nuskustų bulvių,
2 svogūnų,
150 ml grietinėlės,
150 ml pieno,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
4-5 šaukštų grietinėlės sūrio,
druskos, šviežiai maltų pipirų,
1 šaukštelio raudonėlio,
sviesto kepimo indui patepti,
200 g žuvies, pavyzdžiui, lašišos,
šaukštelio citrinų sulčių,
šaukšto šviežių sukapotų krapų.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite ir plonai supjaustykite griežinėliais. Kepinkite keptuvėje pabarstytus druska su trupučiu aliejaus, kol taps skaidrūs. Tada nukelkite nuo viryklės.
* Nuskustas ir nuplautas bulves plonai supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą sluoksniais, pabarstydami apkeptais svogūnais, pipirais, druska ir raudonėliais.
* Pieną ir grietinėlę sumaišykite, užpilkite ant bulvių. Skysčio turi būti tiek, kad šiek tiek bulves apsemtų. Uždenkite indą folija ir kepkite apie 1,5 val. 160-180 laipsnių orkaitėje.
* Foliją nuimkite, užkrėskite ant viršaus grietinėlės sūrį, krapus, ant jų – tarkuotą kietąjį sūrį. Pašaukite dar maždaug 20-25 min. į 200-220 laipsnių orkaitę, kol ims skrusti.
* Lašišos gabaliukus pakepinkite įkaitintame aliejuje su trupučiu druskos, karštus sukratykite ant iškepto bulvių apkepo ir pašlakstykite citrinų sultimis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis