Pica su lašiša ir paprika

Kitokia pica – su žuvimi. Kad greičiau ją paruoštumėte, pirkite jau supjaustytą plonais griežinėliais lašišą.

Tešlai reikės:
7 g sausų mielių,
1 arbatinio šaukštelio cukraus,
2 ½ stiklinės miltų,
žiupsnio druskos,
¾ stiklinės drungno vandens.

Įdarui:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 mažo svogūno,
raudonos saldžiosios paprikos,
70-100 g rūkytos lašišos,
šaukšto kaparėlių,
3-4 šaukštų pomidorų pastos,
3-4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų,
mėgstamų prieskonių,
citrinos griežinėlio.

Kaip gaminti

* Dubenyje su drungnu vandeniu sumaišykite mieles ir cukrų. Įsijokite miltus, įberkite žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišykite. Tešlą uždenkite ir palikite 1 val. pakilti.
* Padalinkite tešlą į 3 dalis, iškočiokite, plonai patepkite alyvuogių aliejumi, tada - pomidorų pasta.
* Užberkite tolygiai ant picų papločių sūrį. Užberkite pipirų, kaparėlius, susmulkintą svogūną ir plonai supjaustytą papriką, mėgstamų prieskonių.
* Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite ant viršaus.
* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol papločiai išsipūs ir kraštai ims skrusti.
* Iškeptą picą pašlakstykite citrinos sultimis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis